Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА
Хомеопатията е за идиоти
LyLyth:
Гледам я тази тема от много време, все ми се ще да пиша, а после си мисля, че всеки има избора, не е необходимо да натрапвам някому каквото и да е. Но все пак ще споделя опит, а ако някой рече, че съм идиот, така да е!
С хомеопатията започнах много отдавна, във времето, когато голямата ми дъщеря беше на 2 години и се съдираше да боледува. Тогава започнахме с нея, сле няколко месеца гърч и усилия да се изчисти организмът й от литрите лекарства, които беше изпита, оздравя трайно и сега боледува изключително рядко. Ако се напъна, мога да преброя случаите, когато е боледувала за тези 12 години.
Малката ми дъщеря я лекуваме така от бебе. Беше малко дете, достатъчно малко, за да не е подвластна на никакви внушения ( редовния довод на скептиците). Веднъж се бе поразболяла. Беше с кашлица и температура. Заведох я при лякаря й, тя я прегледа, даде й капки (работи с високи потенции, над 200) о това дете, в рамките на час спря да кашля и температурата изчезна.
Тя също беледува доста рядко.
theshadow:
Често срещана грешка е да се мисли, че болестта от типа грип (настинка) не минава, ако не се пият лекарства.
Друга грешка е да се мисли, че в оздравяването играе роля само една причина. Плецебото е една причина за действието на хомеопатията, но не е единствената причина. Ето още-
Всеки от нас си има имунна система. Понякога неграмотно предписаните лекарства освен да затормозят работата на имунната система и да навредят на организма- друго не постигат. Спряла си лекарствата на детенце, LyLyth... Дала си шанс на имунната система да заработи самостоятелно и имунната му система си е свършила работата...
Имунната система си има памет, която се поддържа най-добре, когато се изкарват болежки. Тогава се боледува по-рядко и по-леко.
Когато систематично за най-малкото нещо се пият лекарства, когато се бяга от грипа, да не ни хванел, тази памет на имунната система също така се срива и спира да си върши работата...
Имам и преки наблюдения... С една позната... Някой само да кихне там, където работи и тя си взема отпуска, че да не я хване настинката... Така с години. Имунната и система няма запомнени вируси. И като я хване грип, дето тези около нея го забравят за два дена, то тя брутално се срива до степен да лежи в болница.
LyLyth:
Разбирам всичко това, но доколкото знам, имунната система при малките деца е слаба, неукрепнала и неустойчива. За пълноценна система се говори около 7-8 годишна възраст, това някой ми го разясняваше, не претендирам да е истина, а и никога не ме е вълнувало така ли е или не е.
Нещата далеч не бяха просто грип или настинка. Конкретно при голямата ми дъщеря винаги беше един омагьосан кръг, чието начало бяха обикновени сополи, последвания след седмица-две от болки в ушите, ангина и накрая бронхит. Това беше като като закон, баси ужас... Няма как да оставиш детето просто така и да се чушид бронхитът ще стане ли на пневмония или не? И това беше при всеки нов зъб, месеци наред, не просто кошмар, а жив ужас.
При малката бяха по-различни нещата, но кашлица и темпереатура не изчезват за час. Поне аз не съм виждала такова чудо, даже и при себе си, при все че използвам различни начини да се боря с температурата.
theshadow:
А мен не ме учудва, че е минало в рамките на час. За млад организъм, у който са налични необходимите енергия и вещества за действие- това е нормално.
Именно затова, че имунната система е неразвита, пиенето на неподходящи лекарства, не е най-доброто решение, LyLyth. За да се развива имунната система, тя трябва да се учи да си върши работата- получава се като трябва да бъде оставена да действа. От химична гледна точка хомеопатията не прави нищо. Не е случайно, че е печелила антинобелова награда.
Практически не е имало как да си гарантираш, че няма да се развие пневмония.
Опасна е температурата при малките деца над 39 градуса, а при възрастните- над 40 градуса. При превишаването на такава температура в тялото настъпват определени увреждания, но не и преди това.
Когато се вдига температура до въпросните граници- ролята на температурата е да убива патогените и организмът произвежда антитела.
И всеки път, когато се пият лекарства, за да се смъкне температура, ненадвишаваща указаната по-горе - се потиска отговора на имунната система и имунният отговор не е на ниво.
Правилното е при настинка да се яде т.нар. силна храна (месо включително, заради съдържанието на желязо и други важни за имунната система неща в него), да се достави на организма с храната необходимите витамини (начело с витамин Ц), минерали и прочие, за да се спомогне дейността на имунната система. Храната е енергия- от тази енергия организмът има нужда, за да я насочи да се лекува сам. Да се увеличи приемът на течности, ако има температура (може и чайове, но не е задължително- ако е чай- нека е с ехинацея- тази билка е имуностимулатор- и напомням отново, че билките- това не е за деца, дори в чай). И само в краен случай- лекарства...
И да- лекарският надзор е важен, защото горе-описаното от мен може да сработи, но може и да отиде на към пневмония, ако не сработи, а пневмонията без лекарства не минава и е смъртоносна, ако се изпусне и не се вземат мерки овреме.
Но пак да повторя- надзорът трябва да е от грамотен лекар...
хеката:
Как да ги разпозная,Сянка... ? Викаш да хода на врачка,а... А, сега извън шегите... Разбирам те напълно и го имам в предвид. Просто споделих на база какво не съм такава феннка на традиционната медицина. Пак повтарям...далече съм от мисълта да не се ходи на лекар.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия