Отворена дискусия > МАГИЯ
Мотиви- защо не се обсъждат религия и ритуали
posleden:
Reya:
Хахахаха, Шадоу- моя грешка, не ми хрумна, че може да имаш предвид нещо такова. Местят луната
хеката:
Reya, имаше един който беше господар на времето.
Та в този смисъл да,Сянка е прав.
Само почакай да видиш какви образи минават от тукAdded (29.Dec.2014, 8:42 PM)
---------------------------------------------
Сянка защо не мога да си постна бялото знаме?
Delta:
В този ред на мисли, да попитам: разделът за българските традиции не е ли своего рода религия? Както се обсъждат традициите старобългарски по празниците, какво пречи да се обсъждат и... индийските такива? Или турските и френските? Продължавам да не намирам нищо опасно в обсъждането на тези теми, но като е рекъл "шефа", все тая.
Медалът винаги има две страни.
От едната това е форум за магия - не за религии. Както настървено си искаме темите за религии и прочее, така бихме могли да поискаме и готварска секция , което е в страни от тематиката на форума.
От друга страна религиите са свързани с магията и от чисто научна гледна точка не е лошо да разчепкваме понятията и символите понякога.
Тъй като продължавам да не съм сигурна до колко Сянка има основание в искането си, се водя от принципа "като си на гости, к'вот ти пуснат, туй ще гледаш". Другото мога да си го "гледам и на друго място или да го обсъждам с част от тукашните съфорумци на друго място.
theshadow:
Delta, този раздел за българската традиционна магия още тогава го мислих много... Накрая стигнах до следния извод- живея в България, разделът е за българската магия... Съдържа информация, която се предполага, че всички българи в някаква степен знаят (друго би ме учудило)... Затова се навих на идеята... Но... Въпреки че е от българи за българи на традиционна тематика... Наглеждам го по-специално и ми се е случвало да спирам хора по него да постъпват неадекватно... Например за прилепите, там дето се искаше съвет да се бъдели обайвали тези прилепи... Трих тогава, че имаше препоръки гадинката да напусне света на живите, а такова нещо не е правилно...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия