Отворена дискусия > МАГИЯ
Мотиви- защо не се обсъждат религия и ритуали
theshadow:
Quote Delta ()theshadow, може пък да ни оставиш някое забутано, скрито местенце да си говорим за тез работи, а ти просто да не пишеш там
Искате да ме отцепите от колектива?
LyLyth:
theshadow, въпросът не опира до ползи и вреди от религията, а и тук никой не е преритал да си обсъжда вярванията.
Една вяра е дълбоко вкоренена, не можеш да я изкараш безопасно. Как да сравня... Това е нещо, с което си израснал, нещо, в което си намерил личен пример, лични доказателства и прочее. За отделния човек и правото му да вярва това е толкова важно, колкото и свободата да диша и живее. Правото на лична вяра признават държавите и светските закони, защитена е дори с конституцията... Усещаш накъде бия, нали?! Този спор не е приключил и няма да приключи нито тук, нито сега.
Нужно ли е и да споменавам, че от вярата често зависи и локализацията на контрола, това очертава много често и поведението на човек, реакциите му в кризисни ситуации и т.н. А и какво е морал, theshadow ?
Но пък така е - като си на гости, слушаш музиката, която ти пуснат домакините.
theshadow:
LyLyth, усещам отклонение от темата... Аз никого не карам да спре да вярва... Дори така ти вече звучиш... А какво ще стане, ако може религията да се обсъжда във форума? Ще се избиваме словесно? Нужно ли е някому това? Аз отказвам да участвам в такъв развой на събитията. А ти?
Относно това-
Quote LyLyth ()Но пък така е - като си на гости, слушаш музиката, която ти пуснат домакините.
Ако музиката кара хората да се изтрепват- не е ли по-добре без музика?
хеката:
Сянка,тук не става дума само до религия.
В категорията на не истината поставяш астрологията,номерологията и ред подобни,но аз си задавам въпроса на какво основание го правиш.
На база твои лични изследвания предполагам ...
Ако ли пък има формула,моля дай ми я за да направя проверка за себе си.
Лично аз не вярвам във Бог под образ изградена от религиите,но категорично отказвам да се съглася с мнението че всичко приключва с физическата смърт,най-просто защото самоусъвършенстването губи своя смисъл.
Мисля че физиката и химията само изясняват начина на функциониране на физическия сват,но не дава отговори на други въпроси които засягат не проявеното.
LyLyth:
Първо искам да отбележа, че по принцип си звуча остро, но ми е невъзможно да звуча по друг начин.
И след това да кажа, че темата не я измествам, просто не ми се пише толкова, но...
Казваш, че никого не караш да се откаже от вярата си, но много от хората се обръщат към форума за помощ и мнение.. Защо няма раздел за кабала във форума? А ако някой иска достъп, нима не е нужно да се откаже от личните си убеждения, за да има възможност да се докосне до това, което е тук? (понеже съм бяла и добра - подвеждам те с този въпрос, сигурна съм, че ще се усетиш защо..малко като..бананонва кора.. но не търся дрязги )
Изказвам мнение, не споря с теб. Това е примерно причина, поради която не споделям нищо от това, с което се занимавам. Няма как да реша когнитивния дисонанс.. Няма как!
През времето тук се появиха хора, които питаха защо не се работи. Дали пък анализът е бил щателно направен и е бил взет под внимание този фактор - лични убеждения?
Малко усмивки да сложа, че наистина звуча сухарско...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия