Отворена дискусия > МАГИЯ

Мотиви- защо не се обсъждат религия и ритуали

<< < (3/12) > >>

хеката:
Смятах да не взимам отношение по въпроса просто защото отказвайки се от правата си във форума дадох ясно да се разбере какво е отношението ми към политиката на форума.
 Друг е въпроса че тук са мои приятели които познавам и на физическо ниво и общуването ми с тях ми липсва,но щом съм почнала да продължа.
 Мисля че Лилит е права отбележи на входа на форума че той е за атеисти и така ще си спестиш доста неприятни изказвания и ще спреш да се сблъскваш с хора с увредена психика.
 Мисля това е достатъчно.

Delta:
Quote хеката ()отбележи на входа на форума че той е за атеисти
 Аз определено не съм атеист, обаче И като се замисля, във форума има теми, които биха били потенциално опасни повече, отколкото нищенето на религия и т.н.
 Сянка, не би трябвало да се чувстваш отговорен към никого. Това, че аналгина се продава свободно в аптеката, не означава, че аптекаря, продал го на някой, е виновен, ако същият се предозира и си навреди. Права е Лилит - който си е фанатик, се фанатизира и филмира по всякакъв повод.

theshadow:
LyLyth, преди да напишеш своето мнение... То аз на ЛС споделих на една от пишещите тук по тази тема дами, още един мотив да не искам в този форум да се обсъжда религия. Написах, че ако започнат такива разговори, тогава вярващите ще се наобиждат от това, че аз не вярвам... А аз от своя страна ще почна да споря с тях. В край на темата всички ще са скарани. Тези твои думи-

QuoteНе на последно място - да споря с атеист на религиозна тематика е като... атеист да убеждава мен, че няма такова нещо като Бог - кауза пердута! 
 Току що твоите горни думи ме наведоха на това да направя публичен и още един от мотивите ми да не желая във форума да се обсъждат религии... След като не сме в състояние да ги обсъждаме спокойно и без излишно палене и прочие... Предпочитам да си спестя това, което ще последва...

Що се отнася до психичните отклонения, които може да предизвика религията (която и каквато и да е тя)... ОКР даже го изключвам от графата на проблемите, тъй като се преодолява... Ако ти се чете по въпроса таковата- ще си намериш материали на АПА и ще ги изчетеш... Но не за обсъждане... Ако те интересува за себе си прочети, а ако не... Просто не четеш и готово...

theshadow:
Delta, добрият аптекар няма да продаде 5 кг аналгин на човек, ревящ срещу него и с признаци на суицидни мисли... Ако е добър аптекар, таковата...

Delta:
theshadow, може пък да ни оставиш някое забутано, скрито местенце да си говорим за тез работи, а ти просто да не пишеш там Примерно.  А това, че напоследък нищо не обсъждаме спокойно е проблем не на темите, а на нас, пишещите.
 Както казах, подкрепям Лилит и Хеката, но ще се съобразя с крайното ти решение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия