Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Имам ли направена магия, част н-та

<< < (3/30) > >>

theshadow:
nick40, 

Психиката Ви е наранена... Това е сравнимо с нанесена дълбока рана... Няма как дълбоката рана да зарасне веднага на секундата. Само че, ако не се вземат мерки, дълбоката рана ще се влоши. Мерки- примерно да се прочисти раната и да се прочиства редовно, за да се създадат условията да зарасне... Не става веднага... Но създадат ли се условията да зарасне- в един момент дълбоката рана зараства... И обратното- ако се създадат условия раната да се възпали- може да става единствено по-зле и по-зле... Оставената да се замърсява дълбока рана може никога да не зарасне, може да повлече здрава тъкан към некроза и... Накрая много лоши крайни последици...

Аналогично с психиката... Няма как веднага да преодолеете тежката ситуация, но ако не започнете да вземате мерки да създадете условия да се възстановите, ще стане още по-зле... Подобно на възпалена рана ще рефлектира във всяка част от Вашия живот и ще го некрозира, което е лошо бъдеще... Освен ако не се вземат мерки и не създадете условия за друго развитие на събитията.

Аз не Ви дадох ритуал... Магията не е ритуал... Магията е управление на енергия, а енергията чрез театър не се управлява... Ритуалът- сравним е все едно да трябва да светне лампата и вместо да се потърси ключа, който е средството ни за управление, да се започне да се чете Шекспир... Сигурно четенето на Шекспир е красиво, но четящият ще си стои на тъмно или по-лошо- ще се бърка, че светлините от вън са негово дело, само защото е чел Шекспир точно в този момент... Ритуалът не е магия...

Не Ви дадох ритуал... Това, което Ви дадох, е какво Ви е необходимо да направите, за да започнете да се възстановявате... Не мога да Ви обещая, че ще сработи веднага- но ако сте упорита- ще сработи... Гледайте на написаното от мен цялостно. 

До тук обявихте на себе си, че се сбогувате с лошото минало. Това е добро за ново начало. Сега започнете да пренареждате живота си.

Изпълнете т. 1, 2, 4 и 5. И не еднократно. Много пъти. Не поглеждайте назад. Правете планове за бъдещето. Планирайте с размах, мечтайте и гонете реализацията на своите мечти. Угаждайте на себе си. Забавлявайте се при всеки удобен Ви случай.

Това означава да използвате причинно-следствената връзка. Създавате причина- да Ви се случват хубави неща, за да предизвикате следствието- да започнат да Ви се случват хубави неща.

Този принцип на причинно-следствената връзка е като по вица с човекът, дето всеки ден се молел на бога да спечели от лотарията, а един ден богът не издържал, отишъл при човека и му казал- "Добре де, съгласен съм да ти помогна да спечелиш от тотото, след като така усърдно толкова години ме молиш, но ти пусни поне един тото-фиш най-накрая"...

nick40:
Да, разбрах Ви, лошото е, че работя вкъщи и нямам много приятелки, затова и се бях привързала толкова към този човек, но няма да се откажа да опитвам. Ще търся варианти. Благодаря!

Цеци_Вихронрав:
nick40, ще си позволя да се включа и аз със съвет, при все, че Сянка беше изчерпателен. Изживявала съм тежка и болезнена раздяла и не веднъж. От опит зная, че сълзите пречистват. Позволи си да се наплачеш. Отпусни се и плачи, изплачи всичката болка която ти се е натрупала. Наплачи се докато се изтощиш напълно и заспиш. Повярвай ми после ще се събудиш като нова. Пак ще я има болката (тя не изчезва за ден), но вече ще е притъпена и преболяна и ще можеш да разсъждаваш нормално. А ако имаш и приятели на чието рамо да се оплачеш... Приятелството е по-силно от всяка любов! Ще получиш разбиране, обич и подкрепа...
 И... Тоя глупак не те заслужава! Ще се справиш със болката и ще излезеш от нея по-силна и по-успяваща. А справиш ли се, щастието само ще те намери.

nick40:
Благодаря, плаках дни наред вече, но много благодаря за подкрепата!

theshadow:
nick40, ето Ви един вариант- заповядайте във виртуалния Бар на форума на по чаша виртуално кафе с тукашните форумци- върви с неангажиращи приказки за всичко и нищо... Така разтоварваме тук от проблеми... Пробвайте- помага на нас да загърбим проблемите си, защо да не помогне и на Вас? А след Бара ще видите, че идеите как да пренаредите живота си по свой вкус и сами ще дойдат... Вземете си чувството за хумор и добре сте дошла в Бара на форума... 

https://www.magiata.info/index.php?topic=1434.msg24681#msg24681

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия