Отворена дискусия > МАГИЯ

Молба към Ветераните

<< < (4/8) > >>

Цеци_Вихронрав:
Quote hembg ()Хаос Магьосник може да инвокира собствено създаден бог и да получи същите резултати, като някой, използващ традиционно божество. И защо изобщо трябва да опирам до какво да е божество??? То ли ще ми прави магията? Аз да не съм малка да си я направя сама? Пък и аз най-добре зная какво искам - значи трябва сама да я направя тая магия.

-921-:
hembg     Сгъстен хаос и съвременна магия са добри за основа. Първата  я препрочитам в  момента, а съвременна магия в двете и  части е добра база. Там е по традиционно кабалистично, докато  в хаос  магията е разчупена от  към  парадигми. Днес  мога да съм  кабалист, утре християнин, в други ден будист после атеист....според това  какво  искам да преживея и според убежденията ми за момента.Което в другите традиции е невъзможно, или си  будист или не си...например.

Имаме секция за Хаос  Магия

https://www.magiata.info/index.php?topic=63.0

и вчера започна практика  по LiberMMM и Хаос монашество. Монашеството е за напреднали, а LiberMMM за начинаещи, което продължава 6 месеца и не всеки  ги преминава, защото там се  изисква  всеки ден  упражнения. Голям процент издържат макс  до втория  месец, като предпочитат мисловните магии, идеализиране на  аза си...

Оказва се че Хаос магията е най лесна за научаване и практикуване според http://colorsofmagic.net/ .........лесно  няма.
 Ето и един цитата от там.
 Хаос Магьосник може да инвокира собствено създаден бог и да получи
 същите резултати, като някой, използващ традиционно божество.
 Това означава че ако ивокирам  Дионис , изпия бутилка вино ,бомбардирам
 сетивата си с домашна дискотека лесно бих могъл да постигна Гнозис.

Можеш да  постигнеш гнозис  по  други  начини . Има пасивни и активни ... Промененото състояние на  съзнанието от  алкохола не е това което  търсим. Означава ли  това че  всички пияници мислещи се  за  нещо са в гнозис, и имат материален резултат? Едно със сигурност е вярно....винаги  намират  начин да се  натряскат.

Инвокацията е нещо което лъжеш съзнанието си , за да канализираш личната си  сила.  Ако човек не вярва в себе си . в силата си, той не може да я  прояви. За това са  измислили заобиколен  начин, ритуал, инвокация....богове бол, зависи кое ти звучи магично, кое те  кара да  настръхваш, кое  те  надъхва....кое те  променя....мислите те променят...кое е  реалността? Да не  мислиш че като превържеш с  червен конец едно  букетче цветенца и го метнеш на комшията  пред вратата ще  стане  нещо, или там развалено  яйце или мухлясал хляб....има  всякакви  неща които да променят нормалното  ти мислене. Отделно се  иска и  голям самоконтрол и до къде са сложени бариерите в главата  ти?

Има  една интересна книга '"Вътрешен  космос" на Юлияна  Дончева...името  няма  нищо общо с тази от политиката НДСВ. Доста интересна  книга, има я  на български мисля че  вече  я има електронен  вариант безплатна. Самото заглавие  подсказва.

Хубаво е че се  интересуваш  и  добре  дошъл.

хеката:
Вълчанова докато човек стигне до извода че магията е самия той,човек сам трябва да извърви пътя до там и както казва Фют - ...демоните са твоите собствени недостатъци с които трябва да се пребориш... 
 Същото е и за боговете,просто сам трябва да разбереш че това са метафори и да вярваш в тях полза никаква.  
 Но всичко трябва да се случи по естествен път.

Цеци_Вихронрав:
Хек, права си както винаги. Просто като стане въпрос за божества и демони... Колко хора осъзнават като Фют, че демоните са в самите тях?
 А и не може ли да наричаме нещата с истинските им имена? Демоните са страхове и комплекси.

posleden:
хеката, ! Най-трудната битка - и последната! 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия