Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО

Вещерство

<< < (10/30) > >>

Delta:
Quote Цеци_Вихронрав ()Разликата между мага и обикновения човек е, че магът насочва енергията както му е угодно, а другите даже не осъзнават, че са насочили енергията в своя вреда.
 ЗА !

Quote LyLyth ()Delta, няма такъв генПо биология имам 6    Няма, естествено. Но и аз самата не мога да си обясня съвсем точно нещата. Защото Цеци е права, наистина не всеки може да бъде ясновидец или телепат. Или може?

LyLyth:
Цеци_Вихронрав, хубаво де, ако обаче е въпрос на озъзнаване, както казваш, то... Всеки срещнат на улицата може да бъде докаран до осъзнаване...
 И какво значи " я насочва, както му е угодно"? Но нали и аз това питах - ако един маг е ...ако е само до това, следва, че вируси, бактерии, болести, финансови ограничения, хора - нищо от това не би следвало да е от значение.

LyLyth:
Delta, 

Всъщност малко хора са готови да работят задълбочено и системно за развитие на собствените си умения.
 Значе какво е генотип, а също и фенотип..
 Гледам напоследък колко много хора говорят за духовност, практики, самоусъвършенстване... ама... нъцки..
 А някои неща отнемат години.
 Но пък не съм видяла ни един практикуващ години наред, който да не е споделил за някои новопоявили се умения.

Delta:
Един маг владее в някаква степен енергията - своята и околната. Но колкото и да е силен, няма как да владее цялата енергия, иначе би бил Бог, а той, според някои не съществува   Няма как да влияе на цялата околна среда. Иначе, както беше казал наскоро майслеф, ако знаеше комбинация от руни за лотарията, до сега да ги е спечелила

Цеци_Вихронрав:
Значи... Май да дам пример... Много се говори, че подобното привлича подобно, но колко хора го осъзнават това? Моята половинка си страда от мигрена, аз също. Неговата от очите и моята. Да ама... Когато него го погне мигрената той насочва цялата си енергия към това да мисли колко много го боли и съответно го боли още повече. Аз пък, като ме погне мигрена насочвам енергията си в посока оправяне. Медитирам, правя упражнения за дишането и това в затъмнена стая да ми отморят очите. Съответно най-късно час след това аз съм без мигрена.
 Всъщност във "Тайната" тук е много добре описана цялата философия на управлението на енергията. Другото е медитация и упражнения за постигане на по-бърз и качествен резултат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия