Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО
Вещерство
LyLyth:
Цеци_Вихронрав, а какво всъщност е ясновидството?
Напоследък се зачитам из разни философии. На много места, като един съвсем начален ефект от работа с медитацията, ако е правилно извършване, се явяват точно такъв тип умения - ясновидски прозрения, осъзнати сънища, усещане на енергията и т.н. Но никъде не пише, че това се случва само на хора с "вродени" способности, а се случва с умението му да медитира. Някои от техниките са именно автохипноза.
Ако трябва да сме честни, то тези техники предхождат психологията и психиатрията, та можем да им се доверим, предполагам... ПОне по датировка..(струва ми се).
П.П. Ох, емотиконките, не ги слагам чести, звуча сухо...
Delta:
Значи все пак има ген за магове ?
Щото у нас (моя род и на мъжа ми) има много хора на изкуството: музиканти, танцьори, певци, някои доста надарени. Аз и мъжа ми също. Но ние, по стечение на обстоятелствата не сме развили достатъчно таланта си и той е позакърнял. Има го и в децата. Но само с имен не стига. Ако не ги бяхме натискали (грешна дума, щото там е по тяхно желание), нямаше да са това, което са сега.
LyLyth:
Delta, хубав въпрос.
У дома никой не е вярващ, аз съм. Това не означава, че нося ген на вярващия. Примерно...
Мисля, че нещата опират до възприятие, до мироглед, до вяра. В крайна сметка, ако леенето на куршум е само ритуал...
LyLyth:
Delta, няма такъв ген.
Цеци_Вихронрав:
Quote LyLyth ()Мисля, че тази тема е добре да се разчепка хубаво, понеже хората, които са съвсем обикновени и земни, не зная какво е наследственост, какво всъщност наследяват или поне е добре да им се обясни с прости думи, кое по-различно при управлението на тази енергия имат спрямо другите... umnik Лилит, наистина би трябвало да я поразчепкаме тази тема. Според мен всеки владее и насочва в по-голяма или по-малка степен енергията. Разликата между мага и обикновения човек е, че магът насочва енергията както му е угодно, а другите даже не осъзнават, че са насочили енергията в своя вреда.
Ама да изчета пропуснатото, че пиша бавно и ще довърша мисълта си.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия