Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО
Вещерство
Цеци_Вихронрав:
На магия може да се научи всеки. Друг е въпроса, че не всеки е готов да отдели нужното време и да положи нужните усилия. А съвсем трети е въпроса, че повечето си представят магията като някаква свръхсила дето ти дава всичко наготово. Така или иначе, за да получиш, трябва да дадеш. И земята, за да ти даде плод, първо трябва да и посееш семена. В магията, за да имаш резултат, трябва да вложиш енергия.
Delta:
Quote LyLyth ()А ако е в гените или кръвта, то трябва да има отделен ген за вещерство/магьоничествоНе точно. По-скоро всеки го има, но при някои е закърняло, а при други не.
Моята линия - баба ми - баща ми - аз, по-назад от баба не знам кои са. Питам се защо татко, а не чичо. Защо аз, а не брат ми.
Къде е ключа за палатката?
Да добавя: баща ми не е обучаван специално, нито пък аз. И у нас никога тези неща не са се наричало с думата магия. Просто баенето, билките, наричането, различни простички ритуали, свързани с Луната са част от ежедневието ни. И майка ми и баща ми ги приемат за нормални неща (и в двата ми рода е застъпена в пъти повече традицията, отколкото религията, нищо, че всички сме кръстени). Защо примерно за мен е нормално да заведа децата си да им леят куршум, а за брат ми това "са глупости" ?
Цеци_Вихронрав:
Quote LyLyth ()Знание и умения са различни неща. Да знание и умения са различни неща. Ясновидството е умение или по-скоро талант и колкото и знания да имаш ако си го нямаш заложено ясновидец няма да станеш, но това не ти пречи да научиш останалото от магията. Все пак магията не е само ясновидство, тя е управление на енергия и най-вече своята собствена.
LyLyth:
Цеци_Вихронрав, много правдиво ми се вижда. Замислих се днес порай една дискусия с познат по повод на магията и какво е това, та...
Но още колко въпроси ми изникнаха, ако знаеш... Тя и картата ми днес такава - осъзнатост.
Значи, ако правилно съм разбрала, съобразно казаното "истински" вещици има на много места из нета и по родните земи.
Мисля, че тази тема е добре да се разчепка хубаво, понеже хората, които са съвсем обикновени и земни, не зная какво е наследственост, какво всъщност наследяват или поне е добре да им се обясни с прости думи, кое по-различно при управлението на тази енергия имат спрямо другите...
Цеци_Вихронрав:
Quote Delta ()Питам се защо татко, а не чичо. Защо аз, а не брат ми.Къде е ключа за палатката?
Брат ми и братовчед ми са художници - аз не. Аз съм маг - те не. Просто при тях се е проявил един ген, при мен друг. Така мисля.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия