Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО
Вещерство
Цеци_Вихронрав:
Quote LyLyth ()Говорите си тук за наследственост. Нали така. Много ми е любопитно да запитам, какво, аджеба, наследявате?? Лилит, и аз съм наследствена вещица. Наследствен маг е когато знанието се предава на всяко следващо поколение, но само в семейството, в рода. Нещо като наследствените имоти, само дето това е по-ценно.
А Бог, душа и прераждане... Имам си ги и трите и не си ги давам.
LyLyth:
хахаха Delta, сестро!!
Цеци_Вихронрав, гласните струни произвеждат вибрация с определена честота. Ако ще е само до вибрация работата, следва ли че всеки говорещ нарича?
П.П. Ние всъщност не чуваме звук, интерпретираме вибрацията, която сме възприели с тъпанчето си, като звук. Иначе е само това - вибрация. Честотата на вълните, които са доловими от човека имат горен и долен праг, по същия начин и гласните струни възпроизвеждат вибрации с определена честота...
Delta:
Наследственият маг според мен е този, в чиито вени/ гени тече дарбата, ако мога така да се изразя. Щото ако ти нямаш дарба, каквито и знания да ти предадат, си остават само теория.
Или бъркам? Всеки може да бъде научен/ обучен да бъде вещ/ маг? Аз не мисля.
... не споря, понятия изяснявам
LyLyth:
Ами магията е управление на енергия. Всеки човек всеки ден управлява енергия. Най-малкото своята собствена. Той изпраща импулси съзнателно, а много често и съвсем несъзнателно.
Но всеки човек може да се научи да управлява и външната. Има бойни изкуства, при които се учиш точно това - да нападаш или да се отбраняваш чрез енергия.
Тухлите не се чупят с костта, а именно използвайки енергия. Мисля, че може да се спретне отделна тема за бойни изкуства и енергията в тях.
П.П. А ако е в гените или кръвта, то трябва да има отделен ген за вещерство/магьоничество. Но това не изяснява принципа на предаване, освен ако родителите не се търсят непременно магове/вещици, то генетиката е доста сложно нещо...
Но и наличието на родител гений (с необикновена дарба) не означава, че децата му ще са гении..
LyLyth:
Цеци_Вихронрав, ясно, значи иде реч за знание. Нещо като готварски рецепти??? Знание и умения са различни неща.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия