Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО

Вещерство

<< < (6/30) > >>

хеката:
Сянка,благодаря.
 Не знаех наистина.
 Явно и да е имало официално съобщение или аз съм го пропуснала,но това би трябвало да е сензация,по дяволите.

theshadow:
хеката, противно на очакванията- не е много разгласявано. Само скромно отразиха, че е издадена книга от този, дето ги е разчел и до там... А всъщност като народ, комбинация от славяни, траки и прабългари- имаме с какво да се гордеем...

LyLyth:
Lanfaer,  добре дошла!
 Изчетох това, което си писала, благодаря за споделеното. Обаче ми се надигна едно такова неразбиране...
 Говорите си тук за наследственост. Нали така. Много ми е любопитно да запитам, какво, аджеба, наследявате??
 Но първо да направи някои уточнения:
 - Няма бог - такова чудо не съществува;
 - няма душа - това са измислици
 - няма прераждане - всичко започва и свършва със смъртта

При тези три условия, може ли да изясним въпроса с наследствеността? Това някакъв особен вид ген ли е? Някакъв вид талант, дарба??? Различен вид ДНК?? Различен мозък??
 Какво всъщност означава да си маг/ вещица?
 Искам да попитам и следното нещо.. Да допуснем, че човек има някакви свръх способности да управлява енергията отвън (защото вътрешната всички знаем как става - невронни пътища, мисъл, електроимуплс, движение, синапси....) - т.е. може да владее телекинеза, телепатия, да предизвиква разни други изменения в средата си, дали такъв човек би бил някога подвластен на болести някога въобще??? Дали такъв човек би имал затруднения с парите, някакви други пречки с останалите хора, нещо???
 ПО какво се познава всъщност вещицата или мага? По честната му "скаутска"?

Цеци_Вихронрав:
Quote Lanfaer ()"Наричане" е леко позагубило силата си баене, твърде много държи на определени фрази и думи, а думите са неточни, т.е. върви към ритуал. Някой път мога да напиша тема по въпроса. Чистото баене е чиста вибрационно слово-мисъл (до колкото е възможно). Някъде из форума бях писала за баенето. То си е чист ритуал, който помага да отсрещния да изпадне в лека автохипноза, за да се изчисти от излишната натрупана енергия, която се нарича разговорно уроки. Но баенето е точно това - ритуал. Докато наричането или вибрационно слововата магия... Там няма значение на какъв език ще говориш, важно е каква вибрация и сила влагаш в изреченото.

Delta:
Quote LyLyth ()ПО какво се познава всъщност вещицата или мага
 По метлата, черната котка и островърхата шапка

А ако предположим, че горните три не съществуват ( за което аз не съм съвсем съгласна, но да предположим), предполагам, че се наследява чиста материя, под формата на ДНК ?! И според силата на владеене на енергията можеш да усетиш кой ти звъни по телефона или да познаеш тотото няколко поредни пъти (за такъв маг не съм чувала още).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия