Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО

Вещерство

<< < (5/30) > >>

хеката:
Lanfaer, аз също не поддържам историята преподавана от 1950г.до ден днешен,но докато не се направят проучвания на Черно море и 
 не се направят изследвания на артефактите предпочитам да се придържам към по-умерените тези за това кои сме ние българите.
 Ще бъде добре ако учените успеят да извадят някой труп от сероводородното дъно на Черно море и да имат късмет да е от преди 6000г.
 За да се направи ДНК тест и да се сравнят с ДНК на съвременните българи.
 Последните изследвания показаха че българите са индоевропейци,а не монголоиди с което се сложи край на теорията за ПРАбългарите 
 които са били кривокрако,ниско,номадско,нецивилизовано монголско племе дотърчало от степите.

За мен думите са важни. 
 Има значение дали думите са славянски или български. Всеки народ влага смисъл в своята речта,тя е изразното средство чрез което даден народ облича вярванията си и мирогледа.
 Думите носят точната информация и ако четеш каквото пише,а не по смисъл разбираш какво ти казвам.
 Наричането може да бъде много силно и мощно,просто не съм съгласна с теб че то е позагубило силата си баене.

Знахарите не наричат себе си вещици и не се отъждествяват с тях. 
 Родителите ми бяха знахари и знам точно какво казвам в момента.

theshadow:
Quote хеката ()Има значение дали думите са славянски или български
 хеката, българският език е славянски език...

theshadow:
Lanfaer, познанията от едно време са хубаво нещо, но не бива да се абсолютизират. Още повече, че като правило съдържат и грешки, а не само истина... Затова е хубаво да се чете, да се разширява мирогледа. Тук представям информация за вещерството- КЛИК Но това не са само познанията, които са ми по наследство... Направих си проучване. 

Останалото- хеката ти го е написала.

хеката:
Lanfaer, източниците са гръцки и римски и добре че ги има защото траките не са притежавали азбука.
 За разлика от траките,обаче българите са притежават азбука преди глаголица.
 И въпреки че при падането ни под византийска власт библиотеките са ни били опожарени,а след това и останалото при османците,
 остават каменните писмени надписи с руническото писмо.
 Нещо което при траките липсва.
 Що се отнася до доказателствата: жертвена могила при с .Гледачево, Дуранколак,с.Копривлян в които са открити разчленени детски скелети подредени по определен начин заедно с кучешки. 
 Младежи които са били намерени с копия забити в телата им ,отново в жертвени ями и ред подобни примери доказващи важността на човешките жертвоприношения в тракийската култура.

Нека подчертая че епохата е била такава и това да принесеш в жертва на боговете човек не е било присъщо само за траките,а е било нещо естествено и не е било възприемано с онова чувство на отвращение което изпитваме ние съвременните хора .
 Траките не са били невежи идиоти,просто са нямали писменост,но такива са били и илирите.

Added (14.Яну.2015, 7:33 PM)
---------------------------------------------
Сянка

theshadow:
Quoteтраките не са притежавали азбука. 
 хеката, има тракийска писменост... И азбуката им е по-стара с 2000 г. от тази на египтяните... Едва от скоро обаче е разчетено кое какво е по тяхната писменост... Може би това те е объркало да решиш, че нямат писменост...

Писмеността на траките изглежда така-

С останалото, което си написала- изразявам съгласие...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия