Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО

Вещерство

<< < (29/30) > >>

Цеци_Вихронрав:
Ани, аз самата ползвам много народна медицина. Синът ми е на 20г. и почти не е пил  лекарства, но винаги съм се консултирала с личният си лекар преди да приложа каквато и да била народна медицина. Когато е нещо безобидно ми е позволявал, когато е нещо сериозно и няма време да се чака билките да подействат е изписвал лекарства. Здравето е нещо много ценно и не трябва да си правим експерименти с него, сигурно за това родителите ти са спорили често с местната лечителка.

Murid:
QuoteМагията не е чиста наука, а изкуство както поезията, живописта и музиката,
 изискващо осмислено интуитивно прозрение на скритите природни сили.
 Магията може да означава и използване на ритуали, за които се смята, че
 ако са изпълнени правилно, принуждават (а не просто молят)
 свръхестествените сили. нито един от хората които са ме учили няма да се съгласи с това... някои дори биха казали, че "принуждаването" на каквито и да било сили е гнусотия... поезията пък е само изразно средство, докато същината на всяка "магическо действие" си е чиста проба научно, съобразено с природните закони, толкова добре, колкото човек съумее
 също и за това разделение на нисша и висша едва ли някой ще го приеме освен с усмивка...

но все пак уикипедия не е учебник по магия де...

Цеци_Вихронрав:
Quote Murid ()същината на всяка "магическо действие" си е чиста проба научно, съобразено с природните закони, толкова добре, колкото човек съумеесъщо и за това разделение на нисша и висша едва ли някой ще го приеме освен с усмивка...
 Murid, просто ми четеш мислите. Благодаря ти за поста.
 Тук се опитваме да правим точно това. Но много хора виждат магията като по фентъзи филмите... И си представят, че като дойдат ще им дадем книга с рецепти за ритуали, магическа пръчица и хоп - магьосници. А всищност и магията като всяка наука си иска времето да се усвои теорията и да се премине към практиката.

AnnieWalker:
В селото където нашите работеха като лекари хората живееха точно според природните закони. Но и много фантасмагории имаше, смешни ритуали а една част от начина им на живот беше изцяло против съвременната медицина. И те не разбираха че примерно трябва да имат хигиенни навици и да се ваксинират.

mishellka:
Четейки първите страници ми направи впечатление дискусията за маг/вещица по рождение и тези, които са се самосъздали. Аз мисля, че една вещица или магьосница по рождение винаги е с предимство, но това не значи, че развилата се такава с учене, труд и усърдие не може да я конкурира. Естествено двете не са на равна нога на стартовата позиция, но на финала не се знае кой ще е по-добър.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия