Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО

Вещерство

<< < (25/30) > >>

Lanfaer:
theshadow,  да, сакралното му значение е важно за вещерството, но стихиите най-лесно и добре се усвояват ако поне в началото са около теб във възможно най-достъпна форма. Колкото ти е по-трудна една стихия - толкова по-близко до  теб. Защото мен ме заравяха до шията в земята и то няколко месеца, преди да мога въобще да се доближа до тази стихия...после изкарах години заровена до глезените...Има много познание за огъня по нашите земи защото има много познание като цяло, но само си представи една сахара - само жежкост или едни ледове - оцеляваш край огъня. Това е най-близката ти стихия. И там се раждат повече вещери-мъже (шамани).
 Възможно е и да се открие и слон :), аз имам поне няколко в стаята - гипсови. Не, имах предвид, че всичко, което наистина го има, а има много все още не открито. След хилядолетия втренчване в звездите, построиха Хабъл и откриха стотици хиляди нови звезди...нещо такова трябва да се случи, макар че психолозите напредват, трябва да им го призная, в тяхната област и достигат до области, които преди са били части от вещерството, като хипноза, внушения, контролиране на съзнанието...много хора и психологията я обявяват за пишман наука.
 Не, това беше филм, но отношението на науката в момента е такова - с нейните си средства задължително, а това не винаги е вярно. Вече обясних и за числата от тотото, но не - това е тестът за ясновидство. А него го има, но не е ниво Бог и съответно не е достатъчно за учените.
 А сега почвам да чета линка

Added (16.Яну.2015, 11:12 PM)
 ---------------------------------------------
 Има да, много общо, по много места "джумалов ден", палят се огньове по кръстопътищата и един голям на центъра на селото. Момците прескачат огньовете. Всички жени са изключени. На много места са обелечени в специални костюми и маски. Прави се за здраве и за прогонване на злите сили и демоните. Имаме си и нестинарството. Имаме и "прекаждане". Някой антрополог може да ги издири всичките свързани с огън. Не са малко...и все пак огънят НЕ е толкова нужен и близък, както водата по тези ширини, факт. Подобен обичай има и в Испания "Сан Хуан" палят се огньове и мъжете ги прескачат и се кръстят :). Пак за здраве.

theshadow:
Lanfaer, но аз не уточних какъв слон, а ти не попита... 

Всъщност науката е много по-напред с материала- но дали това е обществено достояние... По разни причини не е толкова лесно да се достъпят научните изследвания по въпроса...

Примерно... Психологът Джон Едгар Хувър, който е и основателят на Федерално бюро за разследване на САЩ... Се занимава с изследвания на свръхестественото в лаборатория... Но... Разгласени са глупости от тези изследвания... И... Все едно основателят на ФБР е някакъв абсолютен идиот, който не може да различи шарлатанин от човек със специфични умения...

Повече информация относно изследвания от лаборатории има обаче върху осъзнатото сънуване- примерно изследванията на The Lucidity Institute, чийто основател е американският психофизиолог Ст. Лаберж... В смисъл, че някои неща все пак може да се намери информация за тях, ако човек знае къде да търси...

П.П. Планина... Зима... Пробвай без огън...

Lanfaer:
Предполагам, любопитството винаги е тласкало учените. Лично аз не съм попадала на нещо интересно за осъзнатото сънуване в нета. Някакви съвсем бегли неща: за фазите на съня, за нивото на действие на мозъка по време на сън. За сетивността на тялото по време на фазите на сън и за сънуването при животните и докато първите три горе/долу бяха точни, то последното ме изуми уж сериозни учени твърдяха, че голяма част от гръбначните животни не сънуват. А аз като една истинска вещица си имам котка и мога да се закълна, че сънува и даже му личи. Т.е. нищо ценно, което да си заслужава да го запазя. Така или иначе помня "избрани моменти" :), не е много научен подход, но си е моят.

theshadow:
Lanfaer, не обичам да чета какви да е сайтове... Защото... Сайтове може да си направи всеки и да пише вътре каквото си поиска... Намирам си конкретни учени, които пишат по конкретни въпроси... Например по въпроса за осъзнатото сънуване- имам книга на самия психофизиолог Ст. Лаберж- Exploringthe world of lucid dreaming...

А освен това правя разлика между псевдо-учени и учени... При псевдо-учените класирам- добилите титла чрез някой (или някои- мн. ч.) варианти- с връзки, с преписване, с купуване чрез пари... При псевдо-учените класирам платените драскачи, които пишат глупости, стига някой да им плати да пишат глупости (например църквата е доста богата институция и си купува учени- за мен такива купени учени са псевдота)... Според мен някой с IQ под 140 и скаран с логиката и умението да се борави с доказателства- няма как да е учен... Псевдо-учените ги пропускам...

Lanfaer:
Висок праг, по-висок и от прага за Менса :), от къде си сигурен, кой колко точно е интелигентен? Радвам се, че така добре успяваш да разделяш хората, аз не мисля, че ми е нужно. Даже го бях писала в тази тема. Човекът може да е виртуоз и да свири един след друг шедьоври на пияното, но аз да имам нуждата да чуя точно един тон, изсвирен от някое незнаещо дете, точно него...Във всеки случай аз не съм учен, ако това също е изискване за форума, трий ме :).
 Въпросът е как се включва форум с името "магия" към тези сложни изисквания?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия