Отворена дискусия > ДРУГИ
Фамиляри
хеката:
А ето и още за символизма при животните.
По книгата "Домашна магия" на Наташа и Александър Берегини
Символирзъм при домашните животни
козите
Тези животни са под знака на Скорпиона.
Козите се най-сексуалните животни в селския двор.
По характер са упорити,злопаметни,доста весели и почети винаги неспокойни. Постоянно създават впечатление че готвят някоя пакост. Малките яренца приличат до някъде на кученца. Също толкова гальовни са,любопитни и готови да дъвчат всичко което им попадне пред очите.
Козите притежават твърде силна преобразуващо енергия през целият си живот те се стараят да трансформират отрицателната енергия в положителна.
И докато са млади това им се отдава.
Не случайно за жертвено животно се е избирал черен козел на възраст между 3 до 7 години.
Смятало се е че за това време животното се "замърсило" достатъчно, със специален магически ритуал върху него са се прехвърляли греховете на селото и го прогонвали в дива местност.
Силните животни,изоставени сред природата,се изпълвали с нейната сила и се пречиствали,но никога повече не се връщали
при хората,а слабите загивали.
Именно защото козите абсорбират отрицателната енергия злите сили си страхували от козата и бягали на далеч.
Ето защо славяните имали навик да окачали на покрива на къщата или обора череп на козел.
Също така козият череп се е използвал и за прогонване на бесовете които разболявали хората,копитата и костите са се използвали за създаване на амулети срещу зли сили.
За това и козите винаги били настанявани до конюшните да пазят плашливите коне.
Прасе
Прасето се отнася към зодия Стрелец.
Знае се че прасето е добродушно и мързеливо докато не бъде нападнато. Ако се ядоса нещата се усложняват.
По принцип с това животно се свързват множество психологични усложнения.Прасето както и човека,тя е всеядно същество за това мнозина я смятат за " нечиста".
Освен това биоритмите на прасето приличат на човешките и се различават от тези на другите животни.
Биоритмите на човека не се побират в земното денонощие,в привичните ни 24 часа. От тук и някои хора са "сови",
други "чучулиги",а трети "аритмици". При животните това не съществува те живеят в пълна хармония според природните ритми.
Но и у прасето се наблюдава това изместване на биоритъма,а и физиологичните показатели на прасето са твърде близки до човешките - телесна температура,кръвно налягане,пулс.
За да здраво прасето при взимането му като малко прасенце се казва" Прасе в къщи. По кокалите ме - месо,по месото - сланина. Дано имаме късмет с него. Тъй да бъде!"
За да се увеличи богатството в семейството се слага монета да пренощува при прасето,а после се прибира някъде на страна в къщата и не се харчи.
LyLyth:
Тази ревност котешка, за която говорите..
Следобед дойде познат, носеше малко коте за чистачката ми. Дъщеря й се влюби в моето и поиска и за нея. А котето бе възхитително. Приличаше на малък ..рис със сини очи.
А Мел като настръхна, скочи, започна да съска.
Вече час не мога да я остържа от себе си. Наложи се дълго да обяснявам, че много я обичам и е единствена на сърцето ми По котешки я разбирам
Ненавиждам конкуренция.
Мър!
listentothewild:
Коте не те дава на друг!
Негова си! Точка!
LyLyth:
listentothewild, явно. Не съм била друг път в подобна ситуация, та ми е изключително любопитно. Мел спа доста време на сърцето ми буквално.
Ама и аз не я заменя. То така сладко ми се обяснява в любов и как ме целува...
listentothewild:
LyLyth, аз винаги съм била с коте у дома. Като цяло са ми доста интересни и с годините съм се понаучила малко (поне съдейки по моите 3 диванета вкъщи). Котките се пазят взаимно. В ситуации, когато нечия непослушна опашка е била настъпана, то останалите скачат да защитят "ранения войн". А относно твоето... Забелязала съм как моя котарак не е много щастлив, ако някоя от другите котки се настани в мен. Те моите са си семейство, ама той пак не е щастлив. Иска да съм само неговата вещ и да разполага с мен както сметне за добре.
Явно твоята Мел се е привързала много и просто не иска да те дели в друг. Както казах: Нейна си!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия