Надявам се, че не съм те засегнала.
Уверявам те, че и ти не си ме.
мога само да преценявам думите от моята позиция
Именно... За да не затъна в многословие - при мен е същото.
Казаното от мен, вплетено с лична позиция, бе от гледна точка на появата на "съзнание" и "идея". Доколкото една идея може да е общовалидна, едно съзнание е изключително индивидуално битие.
По повод на манипулацията, употребих я с нейния негативен смисъл, макар и неточен. От тази гледна точка не успях да се съглася, че нежеланието на някого да се разкрие, което нежелание може да е и въпрос на неумение, и да направи своя вътрешен свят достояние другиму, е въпрос на
идея, та дори и воден от страха, че някой може да злоупотреби (хрумване?). Да, страх, защото той в никакъв случай не е идея и не може да бъде идея, а е битие, в употребения от мен смисъл! Ужасно, мъчително битие. А дали е въпрос на психологическо или медицинско тълкуване - това не може с лека ръка да се решава и пак става дума не за идея, която битува над съзнанието, а за елемент от това съзнание, казано общо.
И затова реагирах с лична позиция - защото, когато недоверието е въпрос на личностна позиция (Аз не съм добър - Ти не си добър), тогава за какво въобще говорим?!
Та .. дано не съм те обидила или да съм била неуважителна.
Но, дори и когато темите са "по принцип", всеки един изразява собствената си - лична позиция.
Благодаря за помощта, не съм я отказала, не мисля да отказвам и занапред.
Но понякога реагирам...остро.
П.П. Без вини и очаквания. Не търсим такива, нали?
П.П.П. Ако успея да си върна музата, защото тук и сега само се опитвам да те уверя, че не съм обидена и не искам същото и за теб, та много бих се радвала, ако успея да върна многословието си, да разнищим, що е то "клише" и можем ли без него..