ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Приятелството
Цеци_Вихронрав:
Арчея, не го приемам като обида. Разбирам, че просто си минала на друго ниво. Исках само да кажа, че дори в един такъв сериозен форум като нашия има място и за социални разговори и за забавление. Все пак не може само и единствено да се учи. Аз приемам темите в свободна зона като един вид междучасие.
хеката:
ПРИЯТЕЛСТВО между хората се появява именно на база културна,социално-битова или политическа нужда.
Дългогодишните приятелства са онези приятелства които преминават във времето заедно с хората,като вече са преминали фазата на "Да пийнем след работа и да побъбрим на любими теми."
Има "приятелства"които се зараждат с период от живота и си отиват с него.
В тези случаи установяваш че си дал каквото можеш и си взел каквото ти е било нужно,всичко се е изчерпало и живота ви разделя.
Не че не сте приятели просто трептите на различна чистото.
Сега обаче искам да говоря за онова старо приятелство,което се появява след "Двадесет години по-късно",когато ти се движиш в коренно различно русло.
Поостарял си, по-помъдрял си и живота ви събира отново.
Тогава виждаш колко сте се променили и въпреки това сте същите.
Онова което те е привлякло в този човек преди двадесет години е там и е същото,въпреки житейския му опит и въпреки посоката на живото му.
А,тези редове са за "Десет години по-късно"....
ДАааа....още по-мъдри сме станали и още по-стари....
Вече не е нужно да говориш толкова много,просо очертаваш рамка и всеки знае какво да прави.
Може би е някакъв вид носталгия по Младостта,но някак е блажено да знаеш че след "работа"ще идеш да пийнеш по едно с приятел.
Е....вече не пиеш до зори,но сте там и усещането за близост е ката в началото.
Внезапно установяваш че вече не изпитваш просто приятелство,а почит и дълбоко уважение към този когото наричаш-МОЯ ПРИЯТЕЛ.
И...идва край.
Идва една последна история....
Но...тази история е свързана по-скоро с потомството ти отколкото с теб самия и сте там вече даже и рамки не поставяте всеки знае какво да прави.
Всеки е направил своите равносметки...._uVideoPlayer({`url`:`http://www.youtube.com/watch?v=x1JLyyA4pn0`,`width`:`425`,`height`:`355`},`scr16wt1wUhJT`);
Какво е приятелството?!
Ами...де да знам...
Може би едно малко след работа,което ще пием до идването на нашата смърт.
Приятели не ти стават всички хора които срещнеш в живота си,а точно определени.... и всички са специални и важни.
ПРИЯТЕЛИ.
LyLyth:
хеката:
Чудя се дали е възможно приятелство между мъж и жена или винаги има елемента на физическото привличане?
Което рано или късно се консумира.
LyLyth:
Физическо привличане може и да има, но нищо не задължава консумация. Възможно е такова приятелство. Аз си имам такъв приятел - вече 10 години му се радвам. Той е в чужбина, виждаме се няколко пъти в годината. В началото имаше привличане, но запазихме границите. Сексуалните отношения умеят да скапват добрите намерения, затова и не допуснахме нищо такова. Междувременно имам и друг приятел, с когото се разбираме много добре, там също е имало привличане, но отново с пръст не сме се докосвали. Дори нещо повече, веднъж си говорихме точно по темата - че сексът не бива да се смесва с приятелството. Та... възможно е приятелство между мъж и жена, дори когато има симпатия, но нищо не задължава консумацията на тази симпатия. Въпрос на избор е и на самоконтрол.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия