ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Приятелството
Цеци_Вихронрав:
Quote Archeia ()Общото битие, емоционалните неумения и романтичното възприемане на реалността раждат връзки, напълно погрешно възприемани като грандиозни приятелства. Според мен приятелствата се градят точно на такива едни основи. Емоционални умения или неумения, общо битие и интереси, взаимопомощ и... все емоции и чувства. Ако ги няма емоциите и чувствата то няма да е приятелство а... съдружие някакво или... не знам какво, но не и приятелство.
От моята си камбанария, аз така виждам нещата. И осъзнавайки факта, че всичките ми приятелства са изградени на база много емоции и чувства не се чувствам зле и никак не ми е драматично. Напротив... Ценя всяко едно от приятелствата си, защото всяко е единствено и неповторимо. Това е нещо като при обичта. Обичаш родителите си по един начин, децата си по друг, по трети половинката си и... така нататък. И при приятелството е така. Чувствата към всеки приятел са единствени и неповторими, отношенията също.
И... Да д'Артаняни тримата мускетари са приятели.
Като дете се учих на приятелство от тази книга, от "Тимур и неговата команда", "Хвърчащата класна стая" и куп подобни...
LyLyth:
Archeia, съвсем не ти противореча! Честно!
И въобще не ти се подигравам! NO, NO, NO!
Archeia:
Цеци, а това:
QuoteВодещи до грандиозни драми след осъзнаването на факта. и то ли не е валидно?
Романтичните представи са едно. Прекрасно и многодушообогатяващо нещо.
Не се гавря с тях.
------------
Вероятно просто форума вече е една проста социална мрежа - а в годините на отсъствие от тук - аз не съм го разбрала.
Отправната точка на разискване сега е социално-психологически коректната.
На мода са феите и елфическите изкази.
На този фон - аз съм олд-скул маг - тип "сатрап"...
Далеч от приказен форумен герой.
Мисленето ми отдавна е променено.
Може да бъде всякакво и E.
Но конформистко вече не може да бъде.
Това е кофти страничен ефект от себеосъзнаването и себеразвитието, по принцип.
На места като "Форум за магия и окултизъм" различното от конформалното би било добре да предизвиква още мислене и още себеразвитие и себепознание.
И - ще.
------------------
Все пак - ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ НА ФАКТА - че, магията изисква преди всичко различна гледна точка върху реалността.
В този смисъл - магия /както и да го разбирате/ тук в момента няма.
Това...дори ме... натъжава.
Но - що е време - все е пред нас.
-------------------
Дано сега вече да съм дала ключ за разбиране към форумната "драма" /не личната ми :), NO!NO!NO! / на всички, които взеха участие в нея - на лични и тук.
Надявам се с времето, реакциите на всички нива да бъдат променени към по-приемливи за всичко страни.
Цеци_Вихронрав:
Арчея, аз съм от сравнително скоро време в този форум и не зная какво е било преди, но... На мен лично този форум ми дава много. Магия съм учила от бабите си, но тук успях да разбера напълно това на което те са ме учили. А социално-психологическите дискусии ми позволяват да опозная и променя при нужда себе си.
Точно в този момент съм в еуфория от магията на руните... Не мога да изразя с думи колко съм благодарна на Майселф за уроците и помощта и какво удовлетворение изпитвам от работата с руните... За това не мога да се съглася с теб, че тук магия няма. Има си магия и аз я виждам...
Archeia:
Приемам - нещо повече - осъзнавам казаното от теб!
Осъзнавам, че изглежда грубо да съм обидила Мейселф, теб и работещите по практикумите.
Искрено моля, обидата да ми бъде простена!
Друго имах предвид - но думите ми не са били точни.
Сама го виждам.
Извинявам се още веднъж.
--------------
В момента не мога да изразя писмено смисъла на казаното от мен по-горе по-добре и по-ясно.
Мога само да се надявам да бъде разбран.
Но в никакъв случай - като опит за обида.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия