ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Приятелството
LyLyth:
_uVideoPlayer({`url`:`http://www.youtube.com/watch?v=MnV9ZruVO5Q`,`width`:`425`,`height`:`355`},`scr68iw1wE1f5`);
_uVideoPlayer({`url`:`http://www.youtube.com/watch?v=JNeXpEYpG7o`,`width`:`425`,`height`:`355`},`scr78iw1wE1f5`);
_uVideoPlayer({`url`:`http://www.youtube.com/watch?v=dqroDf-xAiw`,`width`:`425`,`height`:`355`},`scr88iw1wE1f5`);
Ето какво се присетих днес.
И се сетих и за приятелството...
Та - какато казах в другата тема - въпрос на степен в обичта е. Тази дума е много различна, много ..дълбока, не се дава току-така..
И какво е все пак - взаимност, споделеност.
Не съм писала в много форуми, но пък пиша от много време. В друг форум имах ..приятел - виртуален. Много години списвахме, а как сме се карали, понеже все за религиозни неща спорехме.. Толкова пъти се канех да спра, минавайки покрай неговия град - в средата на България и все отлагах. Стояли сме до посред нощ, споделях му от неволите си, той ми разказваше за неговите. На възраст - по-голям от баща ми, в душата си - младеж. Как съм се смяла с него, той обичаше мръсни вицове и беше фраснат по пръстите*. Не спестяваше на никой и нищо.. И един ден, просто един ден, негов познат съобщи, че починал - просто така! Ей така от нищото.. тежко, много тежко..
А иначе .. аз трудно обичам, защото това, което не е близо до сърцето, то не ранява.
И така.. приятелство...
една сериозна дума, почти толкова, колкото е и любов..
А какво не е - не е битка само от едната страна, тогава не е приятелство, тогава е конска талига...
Цеци_Вихронрав:
Quote LyLyth ()И така.. приятелство...една сериозна дума, почти толкова, колкото е и любов..
А какво не е - не е битка само от едната страна, тогава не е приятелство, тогава е конска талига...
Права си, Лилит, Приятелство е когато е взаимно. Когато всеки иска най-доброто за отсрещния и когато кавгата не е повод за раздяла.
LyLyth:
Нека помисля, какво да отговоря.. да видим..Но ще е утре...
Тъкмо са ме обзели мисли за ... шаблоните... Трудно меря света напоследък, нищо не е такова, каквото изглежда.. Но възприятията на всеки са нещо...лично, до толкова, че някои неща въобще не биват възприемани..
Дам..
Archeia:
/според мен/
В голяма степен приятелството е въпрос на избор.
Не е "взаимно и едновременно теглене на талига" - това опорочава идеята.
Приятелството е усещане, връзка, взаимно разбираема принадлежност към нещо - кауза, мислене, светоусещане.
Да, в голяма степен е любов.
От тази, която не следва да се приема за даденост - а следва да се пази, развива и обогатява.
---------
Според мен, добре е не се товарят приятели с битовизми или /не/осъзнати душевни лутания или пък с някакви спорни лични драми.
Приятелството е партньорство.
Не взаимен обмен на негативи.
Или позитиви.
И е доста надценявано от една страна.
От друга - много подценявано.
Стереотипите са навредили на подобен тип връзки между хората.
Дали вярвам в приятелството? - да, но по един суров, осъзнат и адски отговорен начин.
Това е мой начин, обаче.
LyLyth:
почти изцяло единомислие.
само ето това:
QuoteСпоред мен, добре е не се товарят приятели с битовизми или /не/осъзнати душевни лутания или пък с някакви спорни лични драми.
ам.. дали може да има "натоварване", когато има приятелство. (допълвам - свободата от ограниченията в приятелството е толкова голяма, че някак ми е невъзможно да си представя натоварване..)
Иначе .. да. Много често хората не разбират, защо твърдя има много сериозна разлика между приятели и познати. И лепят с "приятелство" всеки нов човек в живота им.
И като се опитам да дам моето обяснение за това, че приятелството се случва едва няколко пъти в живота...
Особена връзка е.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия