ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Приятелството
Цеци_Вихронрав:
Delta, не съм съгласна... Приятелството е въпрос на избор и на много труд положен и от двете страни. С приятелката ми от Франция не винаги сме имали еднакви интереси, за да сме заедно от интерес. Много пъти през годините се опитваха да вкарат интрига помежду ни и да ни разделят. Не успяха!!! И това не за друго, а заради едно детско обещание помежду ни. А обещанието гласеше, че винаги, каквото и да се случи ние ще бъдем приятелки. Ако някой се опита да ни настрои едната срещу другата, първо ще разговаряме двете, после ще разследваме кой и защо се опитва да ни скара, накрая тоя някой ще си го отнесе, а ние винаги ще бъдем приятелки. Дори и да не се понасяме, на инат ще бъдем приятелки, но ще бъдем! Много детско и наивно, но вече 32г. работи. Имали сме моменти когато сме се карали и ни е идело да си оскубем косите, но никога и през ум не ни е минавало да се откажем една от друга. Имали сме моменти когато сме били разочаровани една от друга, но пак не се отказвахме. Говорехме, обвинявахме се, прощавахме си, но оставахме двете. Все още като си дойде през лятото приятелката ми, като видят нея се оглеждат и за мен. Ние просто сме винаги в комплект.
Аз вярвам в приятелството повече отколкото в любовта. Защото любовта идва и си отива и новата любов винаги е най-голямата, а приятелят... Той е до теб до живот. Приятелят колкото и да се влюбва и разлюбва, ще ти бъде приятел винаги. Обичам приятелите си! А двама от тях направо ги обожавам!
posleden:
Има универсални ценности и кодове за тяхното разбиране. Не е необходим език или видова съвместимост. Освен вечни интереси има и вечни каузи. Последните включват и саможертвата - от там се започва.
Цеци_Вихронрав:
Quote posleden ()Освен вечни интереси има и вечни каузи. Последните включват и саможертвата - от там се започва. smile Би ли ми обяснил като на първолак? Аз бих жертвала всичко за приятел, но не бих жертвала приятел за каквато и да била кауза. Приятелството е моята кауза.
Delta:
А аз наскоро се оперирах от саможертви. Айде, нема нужда.
posleden:
Мащабът е различен, каузата е идея.Тя няма предел и може да бъде вечна.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия