Автор Тема: Всичко е енергия, с различни вибрации.  (Прочетена 3245 пъти)

Неактивен myself

 • Админ - Серсем
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1294
 • Karma: +34/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« -: 14 Март 2014 18:23:33, Петък »
От известно време работя със  звук - въздействие чрез различни звукови честоти. Идеята е, че променяйки вибрационната честота чрез смята честотата на звука, в материалния свят можем волево да правим промени. Тази идея нито е нова, нито е моя.
 Още в началото на 90-те години на семинар "Силва метод" бе подхвърлено между другата информация, че е възможно и са правени такива опити, да се лекува тялото, като до заболелия участък се допре тонколона/мембраната на високоговорителя, която мембрана вибрира с пуснат звук с определена честота.

 В последните месеци започнах да правя по-упорити експерименти, с нискочестотни и високочестотни звуци, недоловими от ухото.

 Днес в svetovnizagadki попаднах на това:

 "В средата на ХХ век професор от Мюнхенския университет  установил, че Земята и нейната йоносфера образуват гигантски резонатор, където се разпространяват вълни със свръхниска честота. Образуването на стоящи вълни в такъв резонатор било наречено „резонанс на Шуман”.Науката отдавна се опитва да обясни благодарение на каква енергия екстрасенсите чрез силата на мисълта движат предмети и лекуват.
 Атомният физик Роберт Бек измерил вълните на главния мозък на екстрасенси по време на сеанси и установил, че те съвпадат с вълните на Шуман.
В такива моменти вълните на лявото и дясно полукълбо на мозъка са равни по честота и противоположни по амплитуда. Това води до образуване на стоящи вълни, в които един вид енергия се преобразува в друг. Те взаимодействат с вълните на Шуман, получава се резонанс и така екстрасенсите получават достъп до колосалната природна енергия, с чиято помощ оказват съответното въздействие. Всеки човек може да получи достъп до нея – стига двете му мозъчни полукълба да работят синхронно.По принцип нашите думи и мисли се материализират при резонанса между стоящите вълни на главния мозък и тези на окръжаващото ни пространство. Именно този резонанс води до превръщане на енергията на думите и мислите ни в конкретни събития.
 Така човек може:
 - да получи информация за бъдещето;
 - да поправя възможни негативни последствия от събития, които още не са настъпили, но могат да настъпят, и т.н.

 Това, че мисълта и думите са материални, неведнъж е потвърждавано експериментално. Опитите на японския учен Масару Емото, например, доказаха, че под действието на нашите мисли водата изменя структурата си и има „памет”. В основата на мирозданието лежи единна вибрационна честота, способна да пренася нашите емоции на окръжаващите предмети, в това число и на водата. Явно думата не е просто звуково изражение на определен предмет на мисълта, а количество енергия, благодарение на която се наблюдава въздействие.

 Методът за въздействие
 

 Всичко започнало през 2000 г. с една поръчка за създаване нааудио-файлове, спомагащи за отварянето на чакрите. Известно е, че на главния мозък на човека са присъщи няколко вида активност, съответстващи на
 биологическото и психологическо състояние на организма.

 
 Делта ритъм – високоамплитудни вълни от порядъка на 500 мкВ, честота 1-4 Хц. Проявява се при дълбок сън.

 Тета-ритъм – вълни с честота 4-7 Хц с амплитуда70-150 мкВ. Възниква при бавен сън.
 Алфа-ритъм – съответства на честоти от 8 до 13Хц, средна амплитуда 30-70 мкВ. Наблюдава се при спокойно бодърстване със затворени очи.
 Бета-ритъм – диапазон от 14 до 30 Хц с амплитуда 5-30 мкВ. Съответства на състоянието на активно бодърстване.
 Гама-ритъм – диапазон от 30 до 50 Хц.
 Амплитуда на вълните – под 10 мкВ . Този ритъм се наблюдава при максимална съсредоточеност, тревога, изблик на гняв.
Ясно е, че с намаляването на честотата на вълните на главния мозък се увеличава техният електрически потенциал с 10 мкВ в Гама-ритъма, до 500 мкВ и повече – в Делта-ритъма.Файлът за медитация трябва да е с честота от 4 до 7 ХГц,съответстваща на бавен сън, защото за постигане на медитативно състояние е нужно пълно отпускане на мускулите и отстраняване на емоциите.
 Но нашият слухов апарат възприема акустичните колебания, чиято долна граница е 16 Хц. Честотите под това ниво не се възприемат от ухото. Как чрез звуков файл може да се активизира мозъка така, че в резонанс с възприемания звук да работи на честота, минимум два пъти по-ниска от прага на чуваемостта?
 Радиотехниката отдавна е решила тази задача. С микрофон могат да се запишат звуци, възприемани от ухото – посредством мембрана, която извършва колебателни движения в такт със звуковите колебания. А възможно ли да се запишат на магнитофон колебанията на въздуха, които човешкото ухо не възприема? Да, но с помощта на някои технически хитрости.Записаният нискочестотен сигнал трябва да се възпроизведе със скорост, няколко пъти по-висока от обичайната. Свивайки сигнала във времето, ние увеличаваме неговата честота. Така той се оказва в диапазона на възприеманите от ухото честоти.
 
 Как звучи слънчевото време или наближаващият дъжд?
 

 В обичайно състояние нашето ухо не възприема колебанията на атмосферното налягане, които стават много бавно. Приборът, който въз основа на измененията на атмосферното налягане „чува” времето, е барометърът. За целта се използва мембрана, реагираща на изменението на въздуха. За да се „чуе” предстоящото време, трябва в края на тръбата на течностен барометър, която трябва да бъде запоена, да се монтира чувствителен микрофон. В запоения край на тръбата измененията на атмосферното налягане ще предизвикват колебания в
 мембраната на микрофона. Ако няколко часов запис се възпроизведе със скорост, няколко пъти по-голяма от обичайната, колебанията на атмосферното налягане стават чуваеми звуци, които е трудно да се нарекат хармонични.
Натрупана е цяла серия „свити” звуци под формата на цифрови файлове, съответстващи на различните състояния на времето. В такъв „свит” вид те могат да се възпроизвеждат. Но ако ги върнем в изходно състояние, не можем да ги възпроизвеждаме, доколкото на съвременната динамика не са по силите
 колебания под 10Хц. За възпроизвеждане на свръхниските честоти е нужно сигналът първо да се свие, след това по неговия контур пространството да се запълни със сигнали с висока честота и после да бъде върнат в изходно състояние.
В радиотехниката този сигнал за предаване на големи разстояния се „напълва” с високочестотни колебания с фиксирана честота, а в случая са използвани хармонични колебания върху основата на „розовия шум”. Той се характеризира с това, че неговата спектрална плътност намалява с намаляване на честотата.Такъв звуков сигнал е хармонична последователност от приятни за слуха звуци. Установено било, че модулираният звук оказва влияние върху окръжаващата природа и че при определени условия е възможно да се получи  резонанс между изкуствено генерируеми звукови колебания и вълните на Шуман с удивителни резултати.След като чуели модулирания файл, до 90% от хората без специални способности безпогрешно определяли на какви промени във времето съответства той. При това интуицията им рязко се повишавала – тя се активизира при честоти под 8Хц – при дълбок сън. Докато сте будни, тя е изключена. И така, с помощта на аудио-файлове с модулирани сигнали от 0,01 до 8 Хц е възможно интуицията да се включи и докато сте будни."
Мога да ви кажа истини, не мога да ви дам разбиране.
Това, което не ме убива, по-добре да бяга дяволски бързо.

Неактивен -921-

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 188
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #1 -: 14 Март 2014 22:43:47, Петък »
Как волево човек без технически средства би могъл да синхронизира честотите си?

 В такива моменти вълните на лявото и дясно полукълбо на мозъка са равни
 по честота и противоположни по амплитуда. Това води до образуване на
 стоящи вълни, в които един вид енергия се преобразува в друг.
 Те взаимодействат с вълните на Шуман, получава се резонанс и така
 екстрасенсите получават достъп до колосалната природна енергия, с чиято
 помощ оказват съответното въздействие. Всеки човек може да получи достъп
 до нея – стига двете му мозъчни полукълба да работят синхронно.
По принцип нашите думи и мисли се материализират при резонанса между
 стоящите вълни на главния мозък и тези на окръжаващото ни пространство.
 Именно този резонанс води до превръщане на енергията на думите и мислите
 ни в конкретни събития.


 Как?

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #2 -: 15 Март 2014 19:52:29, Събота »
-921-,  защо трябва да е без технически средства? Живеем във времена на технически напредък, почти всеки вече има "модерен" телефон, слушалки, лаптоп и прочее средства, които могат да му послужат.
 Има честоти, които могат да бъдат осезаемо и емоционално проверени откъм действие. Някои звуци на мен ми действат крайно изнервящо, предизвикват агресивни изблици. Други подпомагат образната представа в медитацията, трети не усещам въобще да ми въздействат.
 Нещо подобно разбирам от прочетеното.
 Ако бъркам, поправете ме.

 П.П. Веднъж казах на познат, че не слушам музиката, а я преживявам и това действително е така. За мен въздействието й е много по дълбоко от мелодичност и слухово въздействие.
 Примерно... китара - електрическата китара може да екзалтира настроението ми. В някои случаи да ме накара да се движа, да извика в мен нотки на агресия, да ме "подреди", да стимулира дори сексуалността ми. Нещо подобно се получава.
 Трансът с барабани, специфичните ритми, танцът - не просто движение, а резонанс на тялото ми с вълните - това може да ме докара до екстаз.
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен -921-

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 188
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #3 -: 15 Март 2014 19:59:44, Събота »
Защото с технически средства  човек е  зависим от  тях. Това не е еволюция на индивида. Всяка играчка може да се счупи, като и да не можеш да си я позволиш... Едно да няма намеса, съвсем друго е с технически средства. Пример: Да убиеш човек с пистолет...и да убиеш човек с мисъл. Малко грубичък пример, но това се сетих на момента. Разликата е огромна. Имаш пистолет убиваш, нямаш пистолет....напъвай се мислено...

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #4 -: 15 Март 2014 20:10:44, Събота »
Ясно, добре..
 Но ние далеч не сме извън техническите средства. Не виждам нищо лошо в това. За да дам сравнение - виж нас, ползвайки всички достижения на времето ни и някое от племената в дълбоката джунгла, които нямат никакви подобни "под ръка". Говорим за развитие - интелектуално, социални, културно - в двата полюса.
 Тук не става дума за някаква ежесекундна зависимост. smile
 Считам, че аудио-визуалните стимулации доста развиват мисленето, без това да влиза в противоречие с четенето, че и за това са ставали спорове.
 Но ако днес едно дете чете спокойно и може да си представи в детайли прочетеното, понеже има огромен арсенал от визуални шаблони* и стимули в паметта му, то дали така би стоял въпросът с въображението и умението на децата, които примерно не са гледали телевизия. Не става дума за крайности, а за въздействие и промяна.
 Така поне изглеждат нещата в моите мисли.
 Спомням си тук мъж ми разказва за Междузвездни войни и как някога това е било революция, понеже до тогава никой не е имал подобни представи за ефекти, телепортации, космически кораби и прочее зрителни стимули. smile
 Сега 3D технологиите са изцяло нов стимул, понякога ми причинява главоболие след тричасово зяпане в киното, давам си сметка, че доста по-различно от всекидневното ни зрение, но не е и просто гледане на филм.
 Същото е с музиката и звука като цяло.
 МОже да пробваме нещо подобно. За мен онази практика на Mad Lud бе едно интересно начало, жалко, че не я продължи и доразви.
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен -921-

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 188
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #5 -: 15 Март 2014 20:58:47, Събота »
Ок...зависим си  от  ток, от уред, от софтуер, хардуер...финанси=работа...зависим от парите. Ти си в системата. В населеното  място, на работното такова, и системата няма  нищо против да ти  отпуска екстри, стига да си на 6. Няма финанси- няма екстри. А машинките са пари..

 Еволюция =  разбиране на взаимодействията, видове кинези, чиста енергия, никой не работи за друг...материализиране и трансформация. Това със сегашното разбиране и схващане няма как да  стане. Много  се промотира материалното, а духовното се унищожава и заличава, ако го има някъде то се осмива, подиграва, взима се на  присмех...

 Всичко ги е  страх от "Ню Ейндж" ....всеки поп иска да запази  църквата си, даренията си , манипулациите си за послушание, индивидуализъма да се  изкорени, да ви се набие в  главите ..овце, има интернет, тъчскриин телефон, удобства, екстри...не се напъвай да медитираш, гледай филм...шоу, футбол...новините са интересни убили са  някой...
  Убеден съм че ония във сламените  къщички някъде по  островите  са 1000 пъти  по  щастливи, и при тях всичко е  истинско. Без химия, емулгатори, подсладители, оцветители...без манипулация световна криза, без убиха  компира следва  улична  война...включете си   СОД, дойде сметката за ток, вода, телефон, интернет, от банката за  заема...
 Само като се замисля още колко мога да  напиша за технологията и човешкия дух, колко са различни посоките на еволюция...

Неактивен хеката

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1547
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • http://природна магия
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #6 -: 15 Март 2014 21:31:51, Събота »
"Цивилизация"е относително понятие.
 Ако запитате народите от Амазонскота джунгла дали сме цивилизовани отговора няма да ви хареса и ще са прави...
 Но и те си имат проблеми и техните проблеми са точно толкова големи и важни колкото и нашите... просто са в друг полюс.
 Те също имат нашите познания просто са достигнали до тях по друг път.
 Терминологията им е различна. 
 Говорим за еволюция...трябва да ти е трудно за да еволюираш...трудностите те карат да разсъждаваш... разсъжденията те карат да еволюираш.
магията не е религия или философия,а начин на живот

Неактивен -921-

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 188
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #7 -: 15 Март 2014 21:42:04, Събота »
Абсолютно съм съгласен...и това  важи на всякъде. В екстрите има  мързел...който погубва всяко желание...ама не  мори  а  мъчи.

Неактивен хеката

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1547
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • http://природна магия
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #8 -: 15 Март 2014 22:02:21, Събота »
Не помня къде четох, че ако в днешно време от някъде се появи човек живял в древна Гърция на пример,той ще се окаже по-умен от нас.
  И наистина когато нямаш такива глезотии около себе си,разчиташ повече на разума си ,обонянието,слуха и зрението си.
 Между другото тази вечер мирише страхотно.
магията не е религия или философия,а начин на живот

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #9 -: 16 Март 2014 07:23:00, Неделя »
-921-, толкова много дължим на технологиите..
 Добре е, че осъзнаваме зависимостта си, добре е, че оценяваме достойнствата на природата и естественото*, но защо е нужно да отричаме напредъка?
 Дори и сега - аз и ти обменяме опит и знания, опирайки се на технологията. Дали бих могла да те срещна, ако нямах техническите средства - надали..
 И книгите - всичкото това знание - технология ..
 А огънът е живот, но и смърт.. smile
 Всичко следва да бъде в "златната среда". smile
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен хеката

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1547
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • http://природна магия
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #10 -: 16 Март 2014 11:53:22, Неделя »
Лилит мила,според мен среда няма. Просто двете крайности балансират и образуват едно цяло.
 Ние сме част от цялото,просто сме в единят край.
 Без значение до колко се осланяш или не на технологиите,ние сме едно цяло и ползваме едно познание.

 Да си представи ме скала за звук. Копче с което да увеличаваме или намаляваме звука.
 Независимо дали звука е нисък или висок се е звук.

 Надявам се да съм го обяснила разбрано smile
магията не е религия или философия,а начин на живот

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #11 -: 16 Март 2014 12:43:25, Неделя »
smile
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен PAYMON

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 155
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • http://FACEBOOK.COM
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #12 -: 25 Март 2014 08:54:53, Вторник »
според мен всичко трябва да се случи естествено (относно статията от myself) не трябва да има външна помощ,независимо добро ли е това или лошо ,защо трябва да се опираш винаги на формата и да разчиташ на нещо от този свят като цяло той ще изчезне и технологиите също и цялата наука,логига,и философия,всичко върви към упадък,такъв е закона на Майя за съжаление.Ако ти се опираш на формата и на външни стимули какво правиш когато те изчезнат,ти ще останеш?
Понеже ние винаги сме мир, направи всичко необходимо да се отървеш от мисълта, че ни си.
 Шри Рамана Махариши

Неактивен огледало

 • Newbie
 • Sr. Member
 • *
 • Публикации: 307
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #13 -: 25 Март 2014 11:52:44, Вторник »
Точни честоти по естествен начин трудно ще докараш, 921, но ефект може да има ако двама души ти говорят едновременно в двете уши
 Естествено, тези двамата не могат да са леля Сийка и комшийката Пепа

 Опряхме до Силва, а smile

Added (25.Mar.2014, 11:52 AM)
---------------------------------------------
Аз като работя със звук, заспивам много сладко, сигурно (не) съм уцелила честотите...


Неактивен Jan

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 136
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Всичко е енергия, с различни вибрации.
« Отговор #14 -: 28 Май 2015 21:21:23, Четвъртък »
Има техники за балансиране на енергиите на основните органи със специфичен звук, който издаваме и се концентрираме върху органа.Примерно за белия дроб лечебният звук е "СССССССС"
Случайности няма! Случайноста е само закономерна последица от неконтролируемите ни мисли.