Отворена дискусия > МИСТЕРИИ

Терористичните атаки в СТЦ, гара Аточа и Лондонското метро

<< < (2/3) > >>

niksi:
Не изключвам и някаква намеса на окултни сили, но преди всичко нещата опират до геополитика и пари.Аз лично смятам че операцията от 11.09 е твърде добре организирана уж от група дрипльовци с калашници, криещи се в пещери.Тъй като имах възможността в този исторически момент да бъда на студентска бригада в Ню Йорк и бях на около 3 км от събитията мога да изпиша цял ферман за всичко което се случи, но и доста от жителите на града още от самото начало чувстваха, че палава ръчичка от своите е помогнала това да се случи.Каквото и да е над 3000 души си отидоха, за една безумна кауза или за милиардни печалби, над 3000 семейства останаха почернени завинаги, най-важното в случая е личната трагедия, тъй като още са ми в главата хилядите снимки разлепени на всякъде и малки деца които обикаляха със снимки на родителите си на които пишеше MISSING.В началния хаос не се знаеше, кой жив, кой умрял, кой в коя болница е.От преки очевидци около сградите преди да се сринат знам, че е имало разпилени части от трупове след хвърляния на отчаяни хора, добре че медиите се въздържаха от сензационни кадри и унищожиха всички снимки и записи на този ад и нищо не бе показано в натуралистичен вид.

хеката:
Леле,Никси тръпки ме побиха.
 Когато се случи това,помня че бях нощна смяна и когато се събудих пускам тв.и гледам двете кули падат.
 С досада прехвърлям на друг канал,същото... "Егати,тия американски тъпотии нямат граница...Уфф."
 Поредния САЩ-филм,този път кулите...
 След това разбрах че е истина.
 Ама само се замисли как си програмират бъдещето...само им гледай филмите-самолетни атентати,падат им кулите,гърми им Белия дом. Все някакви такива простотии.Не че руснаците падат по долу и техните дивотии цена нямат,ама тяхната болка е друга. 
 Загледай се във филмите на дадена държава и ще въдиш с какво се опитват да те облъчат. Абстрахирай се от сюжета...
 Поне на мен ми е много интересно.
 Ако проследиш филмите назад във времето и също така и политиките ще видиш как двете вървят ръка за ръка.
 И двете държави са сходни-съюзи,големи,с ресурси,военни сили,стабилни икономики въпреки кризата за САЩ.
 На САЩ и трябва война за да изправи икономиката си и тя си я създава-талибани,араби винаги си намират причина да си наврат гагата някъде за да си осигурят война,а на Русия единовластие-"абсолютна монархия"ама някакъв съвременен вариант и тормос на държавите които зависят от нея и ако не е на нейното.

niksi:
Филмите им са пълни с апокалиптични картини на разпад на държавата и какви ли атаки от външни врагове.През 2013 излезнаха два филма (доста посредствени) за завладяване на Белия дом и вземане на заложник президента.
 Иначе аз мога да дам няколко линка за икономическите ефекти върху няколко компании от тези войни, но за по точни цифри, на който му се рови и знае английски да рагледа публичните сайтове на компаниите-материята е суха и строго профилирана за това накратко ще кажа някои цифри.
 В периода 2002-2013г. чистата печалба на компаниите Exxon Mobil , Chevron е внимание 600 000 000 000-да четете го правилно шестстотин МИЛИАРДА, а не милиона долара.Това са около един трилион лева, или държавния бюджет на България (пенсии, здраве, сигурност, отбрана, капиталови разходи, абсолютно всичко) за 50 години напред.Това са само двете най-големи разбира се петролни компании в САЩ.Има още 10-ки, а компаниите от отбранителната промишленост са без коментар.Вярно че САЩ за тази война с терора даде 1 трилион долара, но печалбите на корпоративна америка са 10 трилиона.Вероятно в някои от така наречените мозъчни тръстове са си казали, какво пък са три хиляди души.
 И какво виждаме днес америка излиза от кризата с огромен икономически ръст, борсовите индекси бележат рекорд след рекорд, безработицата пада, както и бюджетния им дефицит.На мястото на кулите има още по висока кула, пентагона е възстановен одавна.За да не се приеме че това са плюнки по САЩ искам да добавя още нещо.
 Като цяло обикновения американец е изключително приветлив и възпитан човек, позитивен към света и околните.В Европа като съм бил по най-различни поводи, етикета българин е ужасно дамгосване, то виждаме и пресата им.Но в САЩ наистина няма значение какъв си по народност, раса, пол, богатство и т.н.За това и мен още ме свива сърцето от болката на тези хора, които наистина преживяха истински ужас този ден.В Ню Йорк след седмица престой се чувствах като у дома си и не исках да си тръгвам, въпреки това което стана.Докато от който да е европейски град просто бързам да си тръгна по най-бързия начин и имам чувството че само защото съм българин ще подадат сигнал в полицията, че ходя накриво.

theshadow:
niksi, САЩ си кърпят икономиката от край време, като спретват трагедии. Дали на чужда територия или на своя собствена- за тамошните управници е без значение. Те сами са си взривили небостъргачите. Както и сами си спретнаха да речем войната в Персийския залив.

Помниш ли видеоматериалът, на който15-годшино момиче се представи за кувейтска бежанка и орева как видяла с оченцата си лично, че иракски войници избиват 15 бебета от родилен дом в Кувейт.

И тогавашният президент Джордж Буш спомена над 10 пъти същият този разказ за мъртвите бебета, за да предизвика война. По-късно обаче девойката се оказа, че не е никаква бежанка, а е дъщеричката на кувейтския посланик в САЩ, която лъгала съвсем нарочно. От лъжите и бил облагодетелстван финансово таткото. А колко са убитите? Тя мацката не я интересува, нито пък баща и се интересува, че разбива държавата си в ползу на американски задници- нали си има паричките?

А помниш ли сцената, дето  един уж иракчанин приветства американските войници с възгласи: „Благодаря Буш! Благодаря Америка!”? Разследването показало, че възрадвалият се не е иракчанин, а е чист американец и кадърът е заснет в Канзас, а не в Багдад.

И примери такива с лопата да ги ринем.

Мдам... Двете кули САЩ сами си ги бутнаха. Защото от това печелят пари. Но имало убити и било трагедия? А, за поръчалите сценария броят на жертвите е без значение- даже може би дори са искали да са колкото повече, толкова повече. За да имат оправдание после да продават "мир" по света и да обясняват на воля как се борят против "тероризма", докато печелят кървави пари.

За мен САЩ е морално най-пропадналата страна в света.

А апокалиптичните сцени по филмите са, защото населението на тази държава, е преобладаващо християнско и изключително ниско-интелигентно и не прави разлика между библейски измислици и реалност. А религията не е измислена, защото има богове- тя е измислена, защото е перфектен инструмент за управление на масите и носи огромни печалби.

Няма да ми омръзне да поствам този клип... Не...

_uVideoPlayer({`url`:`https://www.youtube.com/watch?v=eso8AzcaQAU`,`width`:`425`,`height`:`355`},`scr15UW1wilrL`);

хеката:
Сянка,тъпи ли са американците...а?
 И никога няма да ми писне да го гледам този клип...
 Но,знаеш ли кое е най-лошото,че не е далеч времето в което ние българите ще сме на това дередже...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия