ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Ревност

<< < (5/21) > >>

Bulfrog:
След размишления и горчив опит стигнах до извода,че в корена на ревността се крие всъщност фустрираното
 желание да бъдем с някого,с когото не можем... или собствените ни проекции,че ще обектът на нашите
 желания ще ни бъде отнет. Лесно е когато приключиш дадена връзка. Сядате,говорите,разбирате се,но
 рано или късно идва неопределимото желание да се видиш пак с този човек,изплуват спомени,който не можеш
 да контролираш и това отнема голяма част от жизнената ти енергия. Според мен единственото решение е просто
 да смениш обекта на своите желания с някой друг,който е по-достижим.

Bulfrog:
И тъй като вие дадохте по-обширно разбиране за ревността ( т.е отвъд любовните отношения от романтичен характер )
 Съм на мнение,че всяко несбъднато желание ( секс,повишение и пр ) води до страдание в някакъв етап.
 Просто така е устроен света,не може да няма трудни моменти и временни спънки иначе нямаше да е интересно

Цеци_Вихронрав:
Quote Bulfrog ()Според мен единственото решение е простода смениш обекта на своите желания с някой друг,който е по-достижим.
 А когато освен желание има и чувства? Как да сменя някой когото обичам, но е недостижим с някой който е напълно достижим, но не обичам?

Цеци_Вихронрав:
Quote Bulfrog ()Съм на мнение,че всяко несбъднато желание ( секс,повишение и пр ) води до страдание в някакъв етап.
 Тук си съвсем прав. Номерът е да успееш да прикриеш това страдание, за да не изпаднеш в положение в което да станеш досаден или смешен.

Bulfrog:
Да ! В крайна сметка желанията са си нещо лично и трябва да си поемаме отговорност
 за последиците от тях,независимо дали са добри или лоши
 ПОЕМАМЕ ! САМИ !

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия