Отворена дискусия > ШАМАНИЗЪМ

Свързване с животното на силата

<< < (10/14) > >>

Delta:
Щом си фен на ''живото предаване'', ако си организираме нова среща - да си там
 Но все пак дай практика и тук, пробвай се.

Blackwolf:
Quote Цеци_Вихронрав ()Да си призная админите тук са ни разгевезили и ни поднасят всичко отсято и наготово.
 Това ми се вижда... доста разглезено.

Предлагам първо да прочетете някои неща (има цяла тема за литературата по въпроса на български).
 След това предпочитам да задавате въпроси.

Delta:
Пууу, Лош Вълк
 Всеки ли има животно на силата?
 Четох някъде, че ако животното на силата те напусне, идат болести, смърт...струва ми се адски несериозно.
 Според мен животно на силата е по-скоро състояние на духа. Когато си с нагласа на хищник, нападаш и хапеш, което не те прави непременно лош, в този период от живота ти, животното ти е вълк, тигър и т.н.
 Поправи ме, ако бъркам.

Blackwolf:
Естествено, че всеки има животно на силата. Можеш да имаш и 50 животни - ако успееш да ги привлечеш. Обикновено шаманите имат поне няколко, силните шамани имат много.

В някои шамански култури се смята, че ако дете няма животно на силата, по принцип умира още в първите години от живота си.
 Въпроса е не да имаш животно, а да можеш да работиш заедно с него, по-точно да работите заедно. Т.е. да се свържеш с него, да го опознаеш и да се научиш как да взаимодействаш. Това по същество е сделка - ти даваш нещо/ неща в замяна на нещата, които получаваш. И разбира се да го задържиш.
 По принцип немалка част от работата на шамана почива върху своеобразни сделки с духовете. Е, има неща, които те правят и от чисто съчувствие.

Ако животното на силата те напусне, естествено не умираш. Не веднага. Първо започват неудачи, неуспехи, не ти вървят нещата. После, ако дълго време останеш без животно на силата се разболяваш и накрая идва умирането. Но не веднага. 

Животното на силата не е част от човека - нито на духа му, нито на подсъзнанието му, нито на нещо друго. То е отделна същност.
 Ако човек го търси като част от себе си според мен нищо няма да намери... Животните на силата могат да имат характеристики, които не са задължително еднакви с тези на животните от нашия свят. Те въобще могат да не приличат на никакво животно от тези, които познаваме.

Животните не са еднакви по сила (това разбира се не зависи нито от размера, нито от вида им). Просто има слаби животни на силата, които вършат някаква работа, ама криво-ляво.

Цеци_Вихронрав:
Quote Blackwolf ()че ако дете няма животно на силата,От това излиза, че учат  децата от ранна възраст как да намерят и се свържат със животното си на силата, за да не умрат. Значи няма да е толкова трудно, щом малки деца... таковата. А ти сега ме караш да изчета куп книги, за да проверя дали правилно съм се свързала с моите си животни... Ще ги изчета, ама август като се видя със средства за книги.
 И да споделя. Това с танца на животното сега го чувам от теб защото просто не съм чела по темата, животно на силата съзнателно съм търсила като такова пак когато влязох в този форум. Но от дете винаги си имам свое животно което ме е пазило и с което съм се свързвала. Правех го някак по усет. Винаги са ме смятали за малко странна и отнесена. И с животните си съм се свързвала не в гората, а в полето лежейки на земята или на каменистия плаж гледайки в морето и изпадайки в някакъв транс (предполагам). Мисля, че това къде ще се свържеш със животното си на силата зависи от това къде живееш. Аз живея в Добруджа, което значи ниви, пак ниви и море - значи там е мястото ми за връзка с животното.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия