Отворена дискусия > ШАМАНИЗЪМ

Свързване с животното на силата

<< < (7/14) > >>

Цеци_Вихронрав:
Пеб, на мен едно от животните ми е Гарван Гробар. Гарвани и свраки имат много общо. Не зная какъв е символизма им, но... Имам приятели орнитолози и... Гаргите и свраките могат да говорят като папагалите с една разлика... Папагала повтаря заученото когато и както му падне, а гарги и свраки свързват заученото в смислени изречения което навежда орнитолозите на мисълта, че имат логично мислене тези пернати. Аз лично приемам и свраките и гаргите като магични създания владеещи природните стихии. И не питай защо... Така ги чувствам...

Blackwolf:
Съжалявам за забавянето, но тъй като в момента имам прекалено много задачи за вършене, вкл. подготовката на шаманския семинар, който ще започне след няколко дни, влизам рядко във форума и не успявам да отговоря бързо.

Лично аз предпочитам да се придържам към класическото тълкуване на животното на силата в шаманизма (и не само на животното на силата). Т. е. това е същество от "невидимия свят", което съществува реално и няма отношение към нашето въображение, подсъзнание и пр. тинтири-минтири.

Въпросът е дали всяко същество, което идва при нас е такова наш помощник/покровител (защото то е и двете)? Не, не всяко.
 Когато направим пътуване в долния свят, там срещаме много неща (и животни). Нашето животно на силата трябва ясно да покаже, че е с нас, а след това да влезем в контакт с него и директно да го попитаме (а то да отговори).

Но дори да сме се свързали с нашето животно на силата (хайде за по-кратно ж-на-с), това не означава, че ще можем да го задържим, ако не се грижим за него и не общуваме регулярно.

Има много случаи на ж-на-с, което си отива.

Blackwolf:
Физическата връзка с Ж-на-С се осъществява като се танцува неговият танц. Тъй като то няма физическо тяло, му харесва да бъде в тяло. Даваме му тази възможност като танцуваме танца му.
 Той по-скоро е за начало на контакта - след това, когато овладеем връзката можем да се движим заедно с него.

Прим. Майкъл Харнър описва един свой ученик, чието животно било пумата. И как той тичал и скачал из хълмовете, проявявайки сила и бързина, които нямал в "обикновения" живот.

В миналото, особено във воинските култури, по този начин се проявявали воини-мечки, воини-мълци и т.н. Включително скандинавските берсеркери, улфхеднари и пр.

Delta:
Втора проба. И пак нищо при мен...

Blackwolf:
Quote Delta ()Втора проба. И пак нищо при мен...
 В смисъл? В тора проба за какво?...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия