Отворена дискусия > ШАМАНИЗЪМ

Свързване с животното на силата

<< < (4/14) > >>

LyLyth:
Ами.. този разговор не е за тук, ще бъде малко...офтопик.
 Но можем да го проведем в друга тема, ако админа позволи - тема тук, в този форум, за шаманизма като цяло, макар че на мен ми липсват познанията, които имаш ти. Но..

Цеци_Вихронрав:
Blackwolf, това което описваш като подготовка за срещата с животното на силата не е ли пак медитация, но усложнена от пост, уединение и т.н.?

Delta:
Аз днес не успях да срещна нищо.
 Разходих се в гората. Нашата си. Намерих си тиха полянка, заобиколена от дървета, красота, идилия, времето приятно... Полегнах, затворих очи и се отпуснах. Винаги ми е било твърдо и не много комфортно да седя/ лежа на земята. А сега ми беше мекичко, уютно. В един момент като че ли се слях със земята, усетих я... не мога да опиша как, но сякаш тя се сля с мен и аз потънах в нея. Чувах птичките да пеят. Не мислех за нищо. После слънцето. Не просто огряваше лицето ми, а направо проникваше в кожата ми. Но не ме изгаряше, а ми беше приятно топло. Когато се изпълних цялата с топлина полъх вятър мина през лицето ми. Но не усетих хлад както друг път. Просто погали лицето ми развя част от косата. Сякаш ми говореше. Имах чувството, че съм се сляла едновременно със земята, слънцето и вятъра.
 През цялото време бях будна, но със затворени очи. Но животно не дойде.
 После, на фона на нежното чуруликане на птичките изграчи гарван. Само веднъж. Сепнах се, разконцентрирах се и реших да се връщам. Когато почти бях стигнала в къщи, пак чух грачещия звук. Същия. Огледах се, но освен врабчета и гугутки, не видях друго.

Blackwolf:
Моето лично мнение по отношение на шаманизма е, ме там няма медитации, чакри, енергии и пр.
 Не искам да започваме безконечен спор "що е медитация и има ли почва у нас" :p, това дали е вид медитация...
 А както вече май споменах съм пурист и предпочитам да се движа в понятията, които шаманизма използва - духове и контакт с тях, пътуване и пр. и пр. 

След това когато човека отиде горе гол и бос  :D, остава там докато не получи отговор на въпроса си или не намери търсения помощник (респ. животно на силата).
 Остава там до 4-ри денонощия, но ако нещата станат примерно още на първия ден - слиза.
 През това време не се яде и не се пие вода.

Какво да ви кажа... кошмарно е. През нощта е адски студ (все пак е планина), през деня често е яка жега. Човек трябва много добре да помисли и да прецени силите си преди да се реши а такова нещо.

theshadow:
Blackwolf, обожавам иглолистници + планина... Спомени от детство (родът ми е- планинци)... Не ме плаши студа, а по нощите и по без огън (всъщност предпочитам да няма огън, тъй като ми пречи на зрението- като се гледа огън и после се погледне в иглолистната гора и нищо не се вижда, а по без огън- такъв проблем не съществува), ми се е случвало да спя директно на мокра земя по лична моя инициатива, напук на палатка- ей така, да усещам природата и да мога да гледам иглолистниците преди да заспя (и ако има пропаст- си избирам да съм на близо до ръба- действа ми добре)...

В този ред на мисли- не е до сили, нито до устояване на кошмарни преживявания- до начин на живот е... До познаване на гората е... За мен такова преживяване сред гора е перфектното...

Индианците какви гори си имат? (общ въпрос- но изобщо не ги зная по племена, че да питам по-конкретно) И предполагам и при тях е до начин на живот- затова отиват сред природата на уединение да си търсят отговорите на въпросите- за тях не е било кошмарно, ако съдя по себе си...

За транса... Трансовете са ограничен брой видове. Няма значение с какви имена се наричат, стига да е ясно за какво иде реч...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия