Отворена дискусия > МАГИЯ
Самотният път на магьосника
огледало:
Не става въпрос за това групово да се практикува или не
Става дума за голямата черна дупка
Как се справяте с нея, успявате ли да постигнете равновесие м/у обикновения и невидимя свят/живот?
Смятате ли, че доброволно сте тръгнали по пътя или не сте имали избор?
LyLyth:
Да, успявам.
Всъщност.. не зная за другите, но при мен от дете е имало дистанцираност, пропаст между мен и останалите. Помня, че бях вън от колектива, дори и сега съм.. в някаква крайна степен индивидуалист. Но понякога си намирам себеподобни* и тогава е огромно удоволствие да общувам. Сякаш се опитвам да наваксам за всичко пропуснато, защото съм ..себе си. Но..
Абе, обичам самотата, колкото и странно да звучи.
Та се справям, при това - идеално.
Не говоря за способностите си, нито за интересите си, нито за съмненията си, даже когато виждам, че другия се интересува от подобни въпроси, обръщам го на ..шега. Но надушвам* еднаквите и тогава съм аз.
хеката:
И при мен е така. Когато съм сама никога не ми е самотно и винаги знам къде е границата. Имах късмета да се рода в семейство на много мъдра пра баба,невероятна баба и прекрасен баща... Понякога много ми липсват....та семейството ми ми показа границата. Но пътя Магията е самотно занимание. Казвала съм го и преди
LyLyth:
хеката, права си, но.. никой човек не е самодостатъчен, та даже и маговете. Да, някои неща ми идват "инсайт", но един човешки живот е твърде кратък, за да открива всеки сам топлата вода, при положение, че тя вече е открита..
Индивидуализмът в магията ми се струва важен, а и не само в нея. В крайна сметка всеки от нас е неповторим, но е друго, когато има някой, който разбира, без да е нужно да му обясняваш в томове за нещата. Различно е, когато има ръка, за която да се държиш, друго е, когато има кой да ти даде посоката дори, съвсем не е без значение, когато намериш, че страховете ти не са илюзии или това, че някои неща не са илюзия и не полудяваш, например...
Затова се радвам за всяка помощ, която срещна. Дълбоко я ценя, както и всеки човек, от когото съм я получила..
хеката:
Идивидуализъм не означава "диващина"го наричам аз.Сам не става,винаги търсиш някой с когото да си свериш часовника. Искам да кажа че "магията" е по скоро вътрешно усещане, а не секта или някаква религиозна дивотия. В противен случай "Хоугърц"щеше да съществува. Не мислиш ли?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия