Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
няма да се примиря
арвен:
Съвсем не съм нова, и другите не са нови, но повечето ги е страх да се обадят, защото- "къде ще работим после".... Аз писах, че по стандартния ред няма да се оправим затова търся нещо различно...и магично:-)
Godsmack:
първо разбери значението на думата (магично) и тогава разбери дали си във правилният Форум
niksi:
Най-трудни са взаимоотношенията на работното място.Ти казваш, че по горните мениджъри го подкрепяли.Тогава говори направо с главния изп. директор или собственика (мажоритарния акционер) ако сте АД.Преди аз бях на много висока позиция в една фирма и ми беше писнало когато началници на отдели тормозеха подчинените си.Редовно идваха да се оплакват(напълно основателно повечето случаи) на мен и трябваше да си упражнявам административните функции.
Над мениджъра на средно ниво има по висш мениджър, който следи именно за това-Да бъде осигурен добър микроклимат, колегиални отношения и да няма голямо текучество на персонал.Това е най-важно и за имиджа и за работния процес в една фирма.Да има повече дългогодишни служители.Честата смяна изисква обучение, да се доверяват тайни на нови хора и т.н.
арвен:
Вече го правих това веднъж, по повод на друга несправедливост и оттогава струва ми се не ме гледат с добро око. В нашата фирма микроклимата и дългосрочните отношения за съжаление не са приоритет, не че не взеха отношение веднага, но нали разбираш, че ти оставаш пак в същата среда и тези отгоре ги няма всеки ден да гледат какво става. Абе с две думи омагьосан кръг:-))) А и както всички знаем- гарван гарвяну око не вади...
theshadow:
Инспекция по труда. От там са длъжни, до колкото зная, да пазят тайна кой е подал жалбата. По сигнала се извършват проверка и в зависимост от нарушенията пишат предписания и налагат глоби на фирмата.
Няма друг начин, освен този- да стреснеш самозабравили се "наши хора", развили мисленето, че винаги могат да си наемат следващия служител, когото да смачкат. Още с идването на проверката "нашите хора" ще бъдат свалени от седмото небе, тъй като проверките определено не са повод за празненство... А и... Разходите отрезвяват.
А ако не- защо ти е работа, на която да те мачкат, с колеги, решили да позволяват да ги мачкат? Ако имаш достойнство- отстоявай си го. Ако не...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия