Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Молба за съвет
LyLyth:
огледало, не щеш да ме послушаш, а.
Като се започна от това, че имала депресия, а нямала проблем с емоциите, а депресията е в групата на афективните разстройства и се стигне до това, че месец било малко за депресията
Всъщност има различни видове депресия и точно около месец е времето, за което човек трябва да излезне от нея, иначе минава в по-тежките видове, така да се каже...
Абе, хората учат години за това..
Извинявай, че съм груба, ама...
Цеци_Вихронрав:
Quote огледало ()Може би ние сме свикнали да търсим помощ от близки и познати, не от специалистиСамо в България все още хората мислят, че ако ползваш услугите на психолог си луд, което е жалко и глупаво като мислене.
огледало:
Всъщност, Лилит, ако беше малко по-любезна, с удоволствие щах да те слушам
Относно емоциите-не ми се обясняваше дълго, мислех, че който разбира ще схване от половин дума, ама щом се налага, ще обясня.
Има депресии, при които човек се чувства отчаян, не намира смисъл в нищо, не иска с нищо да се занимава и нищо не го радва. При нея не е така. Или поне - не осъзнато
Както си ляга една вечер, започва да я облива студена пот, започва да не може да си поеме въздух и цялата се сковава, ръцете особено-типично-акушерска ръка
Та това беше началото, като ми го разказа, я посъветвах да се види с невролог, но тя първо реши, че са хормонални проблеми. Обаче не бяха
Такъв вид депресия (не зная термини, но разпознавам симптоми) не се лекува за месец, човек първо трябва доста да се порови и да разбере кое всъщност го е докарало до там
Пък чак после да събира сили за преодоляване
В повечето случаи диагнозата е атипична депресияAdded (26.Feb.2014, 12:19 PM)
---------------------------------------------
Цеци, точно така е
А също и ако кажеш, че си на антидепресанти-ужас, потенциално луд. А те истинските луди си ходят на свобода и никой не се занимава с тях, и е най-трагично като имат власт и пари
Но да не минавам в обобщения за действителността в България
LyLyth:
огледало, не се налага да ти четкам доброто настроение, струва ми се. При това не съм нелюбезна, а само насочвам вниманието ти към някои неща.
Виждам, че си се опитала да прочетеш това-онова.. похвално е, но не върши работа.
Ако искаш да помогнеш на приятелката си, не й давай съвети, не предполагай, не се напъвай с разни режими и т.н. Направила си всичко необходимо - насочена е към специалист. До тук. Ако съумееш да разбереш онова, което ти казвам - ок, ако не - ок.
П.П. Нека не те стряска моята сухота, всъщност винаги съм била такава. Рефлексия
огледало:
Лилит, не съм чела щото така ми е скимнало
Нали вече обясних, нали това беше и поводът да се регистрирам тук. Хората търсят помощ от мен, а не съм сигурна как да им я дам, карам го по инстинкт
Лекарят е важен-даже най-важен
Но семейство, приятели-също трябва да се държим адекватно
Затова попитах как, какво, а не да изземвам функциите на професионалистите
Относно настроението ми и какво ме плаши-права си, по никакъв начин не зависят от теб, но това да не те спира да си любезна
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия