Отворена дискусия > МИСТЕРИИ

Днес е Хелоуин

<< < (4/8) > >>

LyLyth:
ахахах, искам втората!
 Правилата ги разбрах, ще ги спазвам, честна скаутска! Косата прибрана, слагам каска( наистина, ако ни срещне бръмбар, сблъсъкът ще е титаничен), никакви деца и елиминирам свидетелите!
 хаахха
 Би било прекрасно, ако можехме да летим на турбо метли

хеката:
"Умбос 2000",а...яката работа или "Метличина 12"с аербег... :p. Моята е "Недометка 3"-кабриолет...страшна работа...много съм фешън...

хеката:
Самхаин или Хелоин е празник с който древните келти са отпразнува ли своята Нова година. Според вярванията им, в този ден булото между световете на живите и мъртвите се повдига и позволява на нашите деди да се завърнат при нас. В тяхна чест са се организира пир. Вярвало се още че през прага на времето не минават само духовете които ни обичат и пазят,а и такива които искат да ни навредят. За да се опазят от тези недобронамерени духове,сторите келти се маскирали. Те вярвали че по този начин, ще успеят да заблудят лошите духове които в тази нощ си търсели тяло в което да се заселят и да останат в нашия сват след нощта на Самхаин. Тиквеният фенер се появява много по-късно,чак през средновековието,когато сред населението започва да битува легендата за пияния Джак. Той,излизал една вечер от кръчмата и на улицата го срещнал дявола който му поискал душата. Джак се съгласил,но при едно условие,да изпие още едно питие. Дявола се съгласил,но Джак му казал че няма повече пари и тук дявола се превърнал в монета. Джак само това и чакал,взел монетата и я сложил в портомунето си върху което бил изобразен кръст. Така дявола бил надхитрен. После Джак освободил дявола,но когато умрял, св.Петър не го допуснал до рая тъй като Джак бил пияница,но когато отишъл при Дявола и той го изгонил и го проклел да броди между света на живите и света на мъртвите. И все пак,Дявола се смилил над Джак, като му подхвърлил шепа жарава за да може да си осветява пътя. Тъй като в християнския свят Самхаин е празника на Сви Светии,фенера на Джак се писва идеално. Противно на крайно погрешни схващания,налагани от таблоидите и предубедените, Самхаин-Хелоин не евреме за събуждане на мъртвите.Това е време когато вещиците настройват съзнанието си на по-високо ниво и да развиват гадателските си способности,тъй като това е нощта когато всички граници са размити. В тази нощ око си гледаш ще ти покаже най-близко до истината. Изворите от които съм черпила тази информация са много и най различни.

fnosen:
Ами аз предлагам да се съберем наистина ако е възможно в София, още по - добре ;д

LyLyth:
Още не съм се пробвала с ясновидството, ама на пръв "поглед" - сложна работа изглежда.
 Аз опъвам конците за Пловдив. Януари ще съм там за известно време, та бихме могли...
 Но..надали! Така го усещам.
 Мисля, че е частично възможно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия