Отворена дискусия > МАГИЯ

Какво е необходимо за занимания с магия?

<< < (20/29) > >>

хеката:
Дай ми възможност да стигна до София и ще ти дам заглавия на книги  от и за дроиди.
 Не ги помня наизуст. А това ще стане до три дни :).crost12, има една книга казва "История на магията и мистерията" но авторите не ги помня.... нека стигна в София.

crost12:
Добре благодаря ти много! Чакам с нетърпение !!!

aves:
шаман + наркотици.... има и такива(особено разни кастанедовци и други), обаааче в "смеха на шамана" се казва, че това е по-късна добавка, и че традиционните сибирски шамани здраво са наблягали на яснотата на съзнанието, и са развивали тази яснота до немислими предели. Авторът описва шамана с който общува като постоянно концентриран и внимателен, но самият шаман казва на едно място, че "много съм разсеян, за да общувам с духовете трябва да се съсредоточа максимално" и ходи да се съсредоточава някъде си
 моето лично мнение е, че няма автентична магьосническа система, която да е свързана с наркотици... ако такива присъстват, това е или показател за тепърва развиваща се школа, опипваща пътя в мрака, или за вече западаща/зааднала такава...
 и да, уви, книгата е само на руски... ще видя в следващите месеци да преведа някои интересни части от нея

Обаче щом човек е нов, по-добре да се захване с по-принципни книги - от типа на кибалион, тайната доктрина, как се постига познанието на висшите светове, теория и практика на магията, развитие на психичните сили - за тези се сещам сега... и вече след това да се напредва в избрана предпочитана област или стил, там шаманство, друидство, алхимия или каквото ще да е

обаче никоя книга не може да се сравни с личния контакт...

лично аз съм изчел десетки книги в окултизма, религиите, мистицизма и подобно... в рамките на 1 час среща с шейх на действащ суфийски орден, ми се изясни повече отколкото четеното от последната година, а след втората среща тотално изгубих интерес към четенето за мистични учения в религиите... просто вече е губене на време. от друга срана ако преди това не бях чел много много много, едва ли щях да оценя достатъчно добре този човек

crost12:
Също така напоследак проявявам интерес към демоните и демонологията ако може така да се нарече тази магия. Според мен е изключително силно, но също така и много безотговорна.

хеката:
crost12, извинявай скъпи все още съм в Несебър и до 12.09 няма да мога да издрапам от тук,но книгите които съм ти дала са интересни. Само да стигна в София и ще ти дам другите заглавия. 
 Извинявай!
 Виж що се до демоните,аз бих се запознала само информативно. За да разбереш демонологията по правилния начин ти препоръчвам 
 "Новия маг" на Донат Тайсън.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия