Отворена дискусия > МАГИЯ

Какво е необходимо за занимания с магия?

<< < (19/29) > >>

rosie_gencheva:
Здравейте аз съм също нова тук и като цяло в заниманията с магия. Имам един въпрос (като жяло не си падам по ритуалите за създаването на магия,влече ме менталната магия) може ли да се импретира даден ритуал в смисъл ако не усещам че трябва да се направи по дадена матрица а да се "извае" по начин по който аз го усещам?

crost12:
Здравейте. От известно време се интересувам от магия и по-специално друйдство и шаманизам. Обичам природата и всички възможни връзки с нея. Мисля, че това е магията която ме интересува най-много(и от части бойната магия, но не толкова). Ако може да ми препоръчате някаква литература ще ви бъда много благодарен.

Благодаря за помоща предварително !

aves:
rosie_gencheva - ритуалите сами по себе си нямат сила, тяхното преднаначение е само да задвижат твоите сили!
 Ако искаш да разбудиш само емоционалнат си сила, тогава можеш да си измислиш абсолютно всичко, каквото ти харесва, стига да те нахъсва и да спазва "принципа на подобието"
 ако обаче искаш да активираш всички сили на психиката си, тогава ще трябва да се спазва определена последователност(която лично аз споделям само на живо), но ако тя е спазена - можеш да заменяш всяка от стъпките с произволна идентична на нея...
 лично аз чета предложени "ритуали" само за обща култура, но когато искам да формулирам магия, винаги измислям всичко от начало до край
 опитът показва, че достигналите до днес древни ритуали са с перфектна СТРУКТУРА, обаче формата им е тотално демоде, и подмяната й е добре дошла

crost12, авторите Амбър Улф и Мирча Илиаде, имат интересни книги за шаманизма, потърси ги. Владимир Серкин също има една доста интересна - "смеха на шамана"(само на руски съществува обаче). И доколкото знам, има едно шаманско общество в БГ, даже наскоро пускаха обяви по окутните форуми...

хеката:
Здрасти crost12, пробвай " Практическа магия" на Лияна Греийнауей. Лека е за четене уика. Ще ти хареса сигурна съм.

crost12:
Благодаря много и на двама ви! Ще ги потърся. А отнсосно книгата "смеха на шамана" сигурно ли е, че е само на руски(да го бях учил тоя руски в училище ) ? И лично мен повече ме привличат друидите от колко шаманите. Като че ли шаманите повече разчитат на наркотичните свойства на дадени растения от колкото на каквито и да били сили. Също така някакъв линк от който мога да свалям такава литература ще съм ви много благодарен( на лично ако не е проблем). Благодаря отново!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия