Отворена дискусия > МАГИЯ

Какво е необходимо за занимания с магия?

<< < (13/29) > >>

Dominik:
Винаги трябва да се има вяра във всеки един ритуал ,който се прави. Трябва концентрация.Чисто съзнание.Без значение каква магия се прави копанарска,вуду,циганска,дори и един прост ритал с възли, восъколене,Африканска магия Джу-джу и т.н ... Трябва да помислим за последствията преди да предизвикваме силите .Защото последиците може да са необратими. И може да съжаляваме за стореното, ала късно ! На въпроса Какво е необходимо за занимания с магия? Аз отговарям
 - Много желание
 -Много търпение
 -Концентрация
 - Вяра
 - Точно заклинание ( а не някое стихче на дедо ви Вазов)
 ...

Цеци_Вихронрав:
Quote Dominik ()- Точно заклинание ( а не някое стихче на дедо ви Вазов)
 Dominik, няма точни заклинания. Ако ровнеш из форума, на много места ще прочетеш как Сянката образно и в цвят обяснява, че със ритуали и заклинания магия не се прави. В думите има сила само от психологическа гледна точка. Ако магията ставаше със точните думички, всеки щеше да е маг и познай какъв хаос щеше да настане. Особено като се има в предвид човешката ни природа. Даже нямаше да ни трябват войни... щяхме да сме се избили до сега само с магия.

Aton:
Dominik, виждам че си запознат.....та да питам....винаги ми е било интересно....при циганската магия заклинанията на цигански ли са?

theshadow:
Dominik, заклинанията и ритуалите са театър (всички такива без изключение), а не същността на магията. В този ред на мисли... Ако искаш театър, ползваш заклинания и ритуали. А ако не искаш- не ползваш. Мен лично театърът не ми понася. Но ако все пак се наложи да правя театър, докато правя магия- и на "бла-бла" за заклинание в комбинация с подскачане на място на един крак- ще имам резултат.

А Вазов не го намесвай въобще. Би трябвало да показваш уважение към историята на предците си. Ако си българин. Пък и да не си- пак- все пак тук е България, нали? 

niksi:
Измина около година и половина, откакто направих първите си опити с магията.Ако сложим преди това само събирането на информация кажи ги две.За това време ако не друго научих много важни уроци.Имах колкото и да е странно сериозни успехи, но и не малък провал.Според мен лично има бяла и черна магия.Като последната наистина е доста опасна и човек може доста да си изпати.Личния ми извод до момента е, ако искаш да промениш нещо в своя полза, го прави без да вредиш сериозно на другия.Реално няма как, постигайки нещо ти, да не изгуби някой друг, защото е нарушен баланса, но просто трябва да се опитаме да не е целенасочено.
 п.п В някои практики трудно ще мине без ритуал, особено ако е от Некрономикон.Но в много случаи самия ритуал е чисто и просто за подсилване на менталната проекция на желанието и неговото изпълнение.Поне от малкия ми опит това ми е впечатлението.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия