Отворена дискусия > МАГИЯ

Какво е необходимо за занимания с магия?

<< < (26/29) > >>

Neshama:
Последното ти изречение го казах и аз.

Цеци_Вихронрав:
Значи постигнахме консенсус. Докато не се научиш да си управлявсш енергията не можеш да си твориш магии.

theshadow:
Quote Neshama ()За човека е естествено да ходи на два кракаТцъ- не е естествено... Има случаи на неглижирани от родителите им деца- много такива случаи... Децата са тотално зарязани- не се научават да ходят, не се научават да говорят, не се научават дори да си преглъщат слюнката... Да не говорим, че ако с детето не се контактува, интелектът никога не се развива и крайният резултат е слабоумие в най-тежката му форма до края на дните... Представи си осакатяването- един жив труп, който не може да се движи (не може да ходи), не може да мисли и даже не може да преглъща слюнката си... След изваждането от такава вредна среда, създавана от родители садисти- изведените лица до края на дните си са под лекарски грижи...

И като израсте сред вълци- пак хора го учат на това да ходи на 2 крака и не винаги е успешно едно такова учене...

За каквото и да става въпрос- първо трябва да се научи... Едва когато един човек се научи да се учи от другите, може да се пробва да се учи и сам посредством книги, лични експерименти и прочие...

asa:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 29 Юли 2016 23:02:49, Петък ---
Аз също се занимавам от дете с магия и едва тук разбрах, че всичко което правя е управление на енергия. Т.е. не че не го знаех, но терминологията ми беше друга. А беше друга понеже съм се учила от баба ми и прабаба ми. Те ползваха вместо "енергия" думи като сила, живец и т.н. Но въпреки различната терминология първо трябваше да се науча да контролирам енергията или силата си и едва тогава взеха да ми се получават магиите.

--- Край на цитат ---

Доколкото разбирам магията представлява единствено и само концентрирана човешка енергия и нейното управление с определена цел. Или греша?
Тоест ритуалите с вещи-предмети са единствено способ за зареждане и концентриране на енергия, която после да бъде използвана и насочена по предназначение, а не същността на магията?
В този случай има ли визша божия-вселенска сила провидение или така наречената вселенска сила е просто концентрирана сила, от която може да се черпи енергия? Какви са механизмите и законите които я управляват или пък тя управлява чрез тях. От прочетеното до тук оставам с впечатлението, че не визшата сила управлява хората, а хората които притежават техниките за управление на енергията биха могли да използват визшата сила, която е като вид енергиен център.   

theshadow:
В човешкото тяло има електромагнетизъм.... В човешката мисъл една от съставките е също електромагнетизъм... Една от основните действащи сили във Вселената е точно отново електромагнетизъм (и освен нея има още 3 други основни, но те не се ползват разпространено в магията)...

Електромагнетизъм е енергията, която се контролира и използва в магията...

Ритуалите с предмети (вещи) са театър... За да го разбереш, трябва да знаеш какво е електромагнетизма...

Представи си го така... Искаш да светне лампа... Какъв е шансът да се случи, ако и рецитираш заклинание със специален тон, облечен в роба и в центъра на начертан магически кръг. Описанието е примерно, но може да е всякакъв друг ритуал и ефектът ще е същият. Истината е, че Вселената не се трогва ни най - малко от ритуали, т.е. от театър.

Трогват се обаче хората... Затова ритуалите са единствено за тях, за да се настроят на нужната психична вълна, а не за друго... Ритуалите не зареждат с енергия... Ритуалите не концентрират енергия... Те са за съзнанието... Ако е нужно... Защото не всички ползват ритуали... Аз да речем- ритуали не ползвам, понеже ме бавят... А иначе зная доста ритуали, но трябва да съм в настроение за театралничене плюс да имам излишно свободно време за губене, за да се навия да ги ползвам... Другият вариант е, ако виждам, че човекът отсреща не е дорасъл да схване нещо друго, а се нуждае от ритуал...

Съответно няма и висша сила, която да е енергиен център или подобно... Електромагнетизмът е просто електромагнетизъм и нищо повече от това...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия