Автор Тема: Вселена  (Прочетена 1269 пъти)

Неактивен chimera

 • Админ
 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 462
 • Karma: +5/-0
  • Профил
Вселена
« -: 1 Октомври 2009 19:57:25, Четвъртък »
Вселената е структурирана и конфигурирана енергия. Тя е мрежа от взаимодействия, които могат да бъдат изчислени, т.е. в нея всяко нещо е свързано с всяко друго нещо. Нищо не е свободно. Всяко нещо го възприемам като система (включително самата Вселена), т.е. като съдържащо най-малко три компонента, свързани по между си: ВХОД, ТРАНСФОРМАЦИЯ и ИЗХОД.
 Приемам, че системата е структурирана и конфигурирана енергия, чието съществуване се обезпечава посредством връзките между елементите. По-конкретно системата се състои от:
 - елементи - еквиваленти на система.
 - връзки - еквиваленти на елементи.
 - информационна структура - съвкупност от елементи и връзките между тях.
 - конфигурация - начин и/на структуриране на елементите/връзките в система. Съдържа информационната структура и начинът на изграждането и, които не са предварително зададен модел, а са резултат от развитие/еволюция. Конфигурацията съдържа краен брой безкрайни варианти на начини.

За системата са характерни следните процеси:
 1) Развитие - Изразено като еволюция. Фиксирано е в рамките "причина-следствие". Съдържа краен брой безкрайни комбинации компресирана информация за вероятностно проявление на даден процес, явление, нещо, всяка от които комбинации се характеризира с уникалност и се развива от статика към динамика и обратно посредством трансформация.
 2) Промяна- Създаване на нова конфигурация чрез елементи от предишна/и конфигурация/и с определен нов информационен модел.
 ПРОМЯНА=ТРАНСФОРМАЦИЯ=>ЕВОЛЮЦИЯ
 3) Запазване на материята и енергията - нищо в системата не се губи, а подлежи на трансформация.
 4) Еволюция - трансформация в типа компресия на информация за елементите, връзките, информационната структура, конфигурацията по отделно или за системата като цяло.
 5) Случайност на събитията - изразена в краен брой безкрайни комбинации от събития, които се реализират в рамките на "причина-следствие".
 6) Определеност - системата определя типа компресия на информацията, но и типът компресия на информацията определя системата.
 7) Рекурсивност - огледалност.
 8 ) Кръговрат - осъществява се чрез трансформация в системата.
 9) Фракталност - системата показва различни лица пред наблюдателя в зависимост от нивота, на което той я наблюдава.
 10) Зависимост - всяка система е зависима от вътрешната си среда.
 11) Саморегулация на системата - осъществява се непрекъсната промяна на информационната структура чрез еволюция.


Неактивен Lore

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 16
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Вселена
« Отговор #1 -: 15 Октомври 2009 14:07:08, Четвъртък »
Понеже отвори такава тема, ще си позволя да подхвърля малко и аз информация.
 Има неща за които те повратям, но обяснени по друг начин, както и такива които не са упоменати.
 Написаното по долу не е мое творение, а на мой познат.Ще си позволя да ви дам преведена част от труда на др. Параскев.

"Нашата вселена е съвкупност от енергии - гравитационни, електромагнитни,атомни. Ние виждаме тяхното проявление като вълни или материя. Макар да ги отнасяме към различни нива на битието, те по своята същност да едно и също - енергия. Гравитацията информира звездите и планетите как да бъдат изградени и как да се държат. Електро-магнетизма определя стоежа и поведението на атомите и молекулите в просранството. Ядрените сили, квантовите взаимодействия - всички тези вълнови лъчения се простират в една мрежа от енергийни линии и потоци, кито наричаме "полета". Полетата взаимодействат , създавайки Единно Енергийно Поле(ЕЕП).
 ЕЕП указва как Вселената да бъде изградена и нейното поведение.
 На всичко в Битието му е "предначертано" как да бъде създадено,развито и унищожено от Информационната Мрежа. Чрез ЕЕП, фукнционира дори човешкия организъм, който се координира и адаптира в перфектна синхрония......"

Понеже ми бе дадено правото да разпростванявам написаното, ако някой се интересува по подробно, мога да му пратя цялата "книжка" в електронен формат на английски.